Helmikuinen Pakkahuoneen ranta ja jäätä

Menovinkkejä mukaviin talvilomapäiviin Uudessakaupungissa 19.-29.2.2024

Merellisessä puutaloidyllissä riittää näkemistä ja tekemistä talvellakin. Nähtävyyksiä, näyttelyitä, tapahtumia kaikenikäisille, monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia ja upeita luontokohteita. Meille voit tulla myös herkuttelemaan, hyviä ruokapaikkoja on useita. Tutustu Uudenkaupungin helmikuiseen ohjelmatarjontaan, bongaa listalta kiinnostavimmat ja eikun menoksi!

Talvilomaviikolla Uudenkaupungin jäähallissa on jokaisena arkipäivänä yleisöluistelua. Maanantaista torstaihin normaali vuoro on klo 12-13 ja mailavuoro klo 13-14. Perjantaisin luistelemaan pääsee klo 11-12, ja mailavuoro on klo 12-13. 

20.2.-8.3.  Uudenkaupungin museossa kävijät voivat osallistua lippujahtiin. Museoon on piilotettu 9 viesti- eli signaalilippua. Liput etsimällä ja niiden merkityksen selvittämällä osallistujat saavat museosta mukaansa pienen palkinnon!

Tervetuloa perheen pienimmät Uudenkaupungin pääkirjaston Satutuokioon torstaina 22.2. klo 9.30 ja Kalannin kirjaston Satutuokioon torstaina 29.2. klo 9.30. Satutuokiossa loruillaan ja lauletaan ja satutädit Tuula ja Susan lukevat uusia kuvakirjoja. 

Uudenkaupungin Uuden kirkon ovet ovat avoinna vapaaehtoisvoimin torstaisin klo 16-18 omaehtoista hiljentymistä varten. Kirkon rukousalttarin ääressä voit sytyttää halutessasi tuohuksen. Toiveena on voida pitää kirkon ovia avoinna useamminkin kuin kerran viikossa.  Jos olet kiinnostunut liittymään päivystäjien joukkoon, voit olla yhteydessä: ville.virolainen@evl.fi , p. 044 363 5497.

Jo useamman vuoden ajan ympäri Suomen Queenin musiikin ilosanomaa levittänyt “The Miracle - A Night With Queen” -musiikkishow jatkaa ennennäkemättömän kysynnän ja suuren suosion saanutta “A Kind of Magic” -kiertuettaan konserttisaleissa. Musiikkishown pääsee kokemaan myös Uudessakaupungissa, Kulttuurikeskus Crusellissa perjantaina 23.2. klo 19-21. 

Kulttuurikeskus Crusellissa järjestetään lauantaina 24.2. klo 14 ensimmäistä kertaa UKICON - Uudenkaupungin cosplay-tapahtumajohon voi osallistua joko omaan cosplay-pukuun pukeutuneena tai arkivaatteisiin sonnustautuneena. Tapahtumassa on myös pukukilpailu ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

NAISTEN I-divisioonan kotipeli Korihait – Turun NMKY on sunnuntaina 25.2. klo 18.30 Uusikaupunki Areenalla. Pääsyliput 5 €/hlö. Lippuja myytävänä ovelta ennen ottelun alkua. Kausikortilla sisäänpääsy myös naisten I-divisioonan peleihin.

Haluatko oppia norjaa? Vil du lære norsk? 
Norja-illassa Juhla Pookissa torstaina 29.2. klo 18 kuullaan lauluja ja juttuja Norjasta, nähdään upeita kuvia ja opitaan hieman norjan kieltä. Juhla Pookin väki valmistaa iltaan kolmen ruokalajin illallisen. Tilaisuus on maksullinen ja kaikille avoin, mutta tilaisuuteen pitää ilmoittautua ennakkoon viimeistään 19.2. tuulariitta.karlin@gmail.com tai 044 0209582.

Porvariskodin loistokkuutta ja merenkulun kulta-aikaa

Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museon ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa” -näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 

Autofaneille

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 

Näyttelyiden ystäville 

Pentti Peuran MERENI -näyttely on avoinna kulttuurikeskus Crusellissa 23.2. asti. Näyttely koostuu taiteilijan eri tekniikoin työstetyistä teoksista, joissa virikkeenä ovat toimineet taiteilijalle tärkeät Uudenkaupungin pohjoissaariston maisemat.

Galleria-Taidelainaamo Horisontissa on helmikuussa esillä kuvataideseuran omien jäsenten töitä. Horisontista voi myös vuokrata edullisella kuukausihinnalla taidetta kotiin. 

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. 

Runonkulman Galleriassa on helmikuun ajan esillä taidelainaamoripustus "Ajan virrassa". Esillä on useiden eri taitelijoiden teoksia. Galleria on avoinna ke 16-19 ja la 11-15.

Liikunnan iloa

Uudenkaupungin uimahalli on oikea vesiliikunnan keidas. Saman katon alta allasosaston lisäksi löytyvät mm. kahvio, kuntosali, judosali sekä rohkeimmille hauska vesiliukumäki. Keskiviikkona 21.2. klo 18 Uudenkaupungin uimahallissa on Talvilomaviikon maraton vesijumppa. 45 min power matala ja 45 min power syvä. Lapsilla on hyvä mahdollisuus oppia uimaan sekä parantaa taitojaan Uudenkaupungin uimahallin uimakouluissa 19.-23.2. Uimaopettajalta kannattaa tarkistaa, onko ryhmissä vielä tilaa ja sitten vain polskuttelemaan!

Talviuinnin sanotaan pitävän flunssapöpöt loitolla ja parantavan vastustuskykyä. Talviuinnin ystäville on tarjolla muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 

Hiihtokelien ja jäätilanteen salliessa kaupungin liikuntatoimi on ajanut latuja ja luisteluratoja eri puolille kaupunkia. Niistä saat lisätietoja täältä .

Jos ulkoladuille ei aina pääsisikään, ei hätää, hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä on aina ihannesää liikkumiseen. Noin kilometrin pituinen lenkki maastoradan varrella on vaihtelevaa ja korkeuseroja on 16 metriä. Hiihtolenkin lisäksi Vahterusringissä on kuntorata esim. sauvakävelyyn, juoksuun, rullaluisteluun ja pyöräilyyn. Kuntoputkesta löytyy myös golfsimulaattori, joka tarjoaa aidon golfelämyksen 90 golfkentän valikoimalla ympäri maailman. http://www.vahterusring.fi/

Ulos luontoon 


Merellisestä luonnosta pääsee suotuisissa talviolosuhteissa nauttimaan esimerkiksi Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Keskusta-alueella sijaitsee lintujärvenäkin tunnettu Hiunjärvi luontopolkuineen ja laavuineen. Kasarminlahden esteettömälle ulkoilureitille ja lintulavalle  pääset patikoimaan vaikkapa urheilukentän pysäköintialueelta. Reitin läheisyydestä löytyy myös laavu. Korsaaressa sijaitseva Oinassaaren laavu on myös mukava retkikohde. Matkaa Uudenkaupungin keskustasta tulee noin 18 kilometriä Lepäisten suuntaan. Reppuun mukaan grillattavaa ja menoksi!

 

Elokuvien ystäville on tarjolla Suomen vanhimpiin lukeutuvan, tänä vuonna 100-vuotta täyttäneen elokuvateatteri Kuvalan ohjelmisto, johon pääset tutustumaan Kuvalan omilta nettisivuilta ja josta liput voi myös ostaa ennakkoon. Kuvalassa on hiihtolomaviikolla runsaasti myös lapsille ja nuorille suunnattuja leffoja sekä iltojen lisäksi myös päivänäytöksiä. 

Herkullisiin hetkiin


 

Ruoka on Uudessakaupungissa maittavaa ja sitä on tarjolla monissa erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Ravintolat tukevat lähituotantoa, joten lautaselta löytyy aina myös paikallisten tuottajien antimia. Valitse suosikkiravintolasi ja tule herkuttelelmaan. Lisätietoja Uudenkaupungin ruokapaikoista löydät täältä. 

Alla olevasta menovinkkien listauksesta löydät nämä ja paljon muuta.

Menovinkit - Uudenkaupungin tapahtumat 19.-29.2.2024

Tästä tapahtumakalenteriin

 

 

Share:

facebook twitterbird