puutaloja Myllymäen reunalla

Menovinkkejä tammikuulle - tapahtumia 3.-14.1.2024

Vuosi 2024 alkoi Uudessakaupungissa kauniin lumisena, mutta jäätävän hyisenä. Tammikuullekin on luvassa mukavaa nähtävää ja koettavaa, tapahtumien, näyttelyiden sekä erilaisten aktiviteettien muodossa.

Sunnuntaina 7.1Foksin maksuton tanssikurssi Vaihtoaskel kansalaistaidoksi tarjoaa hauskan piristyksen Uudenkaupungin Työväentalolla. Kurssilla ei tarvita aikaisempaa tanssikokemusta. 

Tiistaina 9.1. klo 11 MLL:n perhekahvilassa Ipana Messissä loruillaan ja lauletaan Uudenkaupungin kirjaston vauvaperheille kuukausittain järjestämässä Vauvaloruilussa. Loruiluissa on mukana kirjastonhoitaja Tuula Amberla.  Perheen pienimpien iloksi Uudenkaupungin kirjastossa pidetään  Satutuokio torstaina 11.1. kello 9.30. 

Keskiviikkona 10.1.  Kino Rauhan elokuvana kirjastossa nähdään mukaansatempaava israelilainen komedia Orkesterin vierailu (Alkuperäinen nimi Bikur Ha-Tizmoret). Elokuvassa yhden illan ja yön aikana syntyy kulttuurisia kohtaamisia ja jopa ystävyyttä aivan erilaisista kulttuuritaustoista tulevien ihmisten kesken.

Korihaiden kotipelejä pääsee seuraamaan Pohitullin palloiluhalliin, Uusikaupunki Areenalle. Korihaitten naisten I-divisioonan joukkue saa vastaansa Leppävaaran Pyrinnön sunnuntaina 7.1. klo 17.
KORISLIIGAN runkosarjan kotiottelu Korihait vastaan Lahti-Basketball pelataan keskiviikkona 10.1. klo 18.30. Lauantaina 13.1. klo 18 Korihaiden vastustajaksi saapuu KTP-Basket.  


Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Porvariskodin joulunaikaan voi museossa tutustua vielä perjantaihin 12.1. asti. Museon ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”  -näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 


Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 


Taiteen ystävien kannattaa piipahtaa myös näyttelyissä. Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. Galleria-Taidelainaamo Horisontissa tammikuun studiossa on nuoren taiteilijan Aleksanteri Kiven sekä Solja Kattelmäen taidetta sekä gallerian jäsenten uusimpia töitä. Kulttuurikeskus Crusellin  Näin Unta Kesästä -taidenäyttely käsittelee Uuttakaupunkia niin paluumuuttajan, kaupungissa ensimmäistä kertaa vierailevan kuin kaupungista tarinoita kuulevan näkökulmista. Crusellin näyttely on avoinna 19.1. asti.


Talviuinnin ystäville on tarjolla muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 

Hiihtokelien ja jäätilanteen salliessa kaupungin liikuntatoimi on ajanut latuja ja luisteluratoja eri puolille kaupunkia. Niistä saat lisätietoja täältä .


Jos ulkoladuille ei aina pääsisikään, ei hätää, hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä on aina ihannesää liikkumiseen. Noin kilometrin pituinen lenkki maastoradan varrella on vaihtelevaa ja korkeuseroja on 16 metriä. Hiihtolenkin lisäksi Vahterusringissä on kuntorata esim. sauvakävelyyn, juoksuun, rullaluisteluun ja pyöräilyyn. Kuntoputkesta löytyy myös golfsimulaattori, joka tarjoaa aidon golfelämyksen 90 golfkentän valikoimalla ympäri maailman. http://www.vahterusring.fi/


Uudenkaupungin elokuvateatteri Kuvala on lajissaan yksi Suomen vanhimpia, yhä toimivia elokuvateattereita. Leffojen ystävien kannattaa hyödyntää Kuvalan monipuolinen ohjelmisto uutuusleffoineen ja liput voi ostaa joko ennakkoon Kuvalan nettisivuilta tai elokuvateatterista paikan päältä. 

Alla olevasta menovinkkien listauksesta löydät nämä ja paljon muuta. 

Uudenkaupungin menovinkit 3.-14.1.2024

Tästä tapahtumakalenteriin

 

 

 

 

Share:

facebook twitterbird