Keltainen auringonlasku Kaupunginlahdella

Menovinkkejä viikolle 40 - Uudessakaupungissa tapahtuu

Viikonloppuna saimme nauttia varsinaisesta intiaanikesästä ja kuluva viikkokin on alkanut aurinkoisen lämpimänä. Viikon lopulla kesäinen kahvilakohteemme Pakkahuone sulkee talvikaudeksi ovensa, joten syksyn merkkejä on kuitenkin ilmassa.

Tälläkin viikolla voi tutustua monipuolisiin näyttelyihimme. Susanna Pihlajan ”Tuulinen vuosi”  -näyttely on avoinna Pakkahuoneen kahvilassa vielä tämän viikon ajan. Runonkulman Galleriassa avataan tiistaina uusi, Tarja-Liisa Salon taidegrafiikkaa esittelevä näyttely Alchemilla, Galleria Horisontissa avautuu myös uusi näyttely tiistaina. Islantilais-taivassalolaisen taiteilijan Rannveig Steinthorsdottirin valokuvia ja installaatioita on esillä Minun Islantini -nimisessä näyttelyssä. Myös Gallerian uusi jäsen Peter Silvendoin esittäytyy valokuvillaan. Gallerian vieressä sijaitsevassa Tupsulassa voi tutustua Tuhansien tupsujen näyttelyyn. Kulttuurikeskus Crusellin ”Toivontuoja” -näyttelyyn voi tutustua vielä alkuviikosta.  

Hienoja museokohteitamme ei kannata jättää väliin. Tupakkatehtailijan upea porvariskoti, Wahlbergin museotalo Yliselläkadulla on avoinna tiistaista perjantaihin. Museon Talotarinoita-näyttelyssä esitellään 10 yksittäistä rakennusta, joita syystä tai toisesta ei enää ole olemassa ja kerrotaan talojen ja niiden asukkaiden tarinoita.

Valmet Automotiven tehtaan läheisyydessä sijaitsevan Uudenkaupungin Automuseon kolme suurta näyttelyhallia ovat avoinna päivittäin. Vanhojen mobiilien ja kattavan Saab-kokoelman lisäksi museossa voi tutustua Raunistulan nukkekotikerhon Hetkiä matkaltamme -näyttelyyn.

Viikon lopulla vietetään Cafe-Aitassa, Kaupunginlahden rannalla päivällä Kekrimarkkinoita, ja myynnissä on monenmoisia paikallisia kekriherkkuja ja tuotteita. Illalla juhlitaan Cafe Aitan ensimmäisiä Octoberfestejä. Illallisvaraus sisältää teemaan kuuluvan buffetin ja festibändin. Aitta ja sen työntekijät koristautuvat myös juhlan mukaiseen teemaan.

Glow Party –kiertue rantautuu lauantai-iltana Bar M'ukiin. Esiintymässä nähdään suoraan YleX:n uuden tanssimusiikin listan kärkeen 'Supadupasound 2020' singlellään ampaissut DJ-Tähti K-SYSTEM. Tunnelman viimeistelee hehkuva UV-valaistus sekä glowstickit ja kasvomaalit joita on saatavilla paikan päältä.Katso alla olevasta linkistä lisätietoja näistä ja muista sekä ennakkotietoja syksyn tulevista tapahtumista.

Tästä MENOVINKKEIHIN!

 

Jaa:

facebook twitterbird