Narsisseja Alisellakadulla

Pääsiäisen menovinkit - Uudessakaupungissa tapahtuu 29.3.-1.4.2024

Pääsiäinen on alkamassa, aurinko paistaa ja kevään lämpö on saapunut kaupunkiin. Pääsiäissuunnitelmia helpottaaksemme kokosimme jälleen pääsiäisen ajan menovinkit alla olevaan listaukseen. Mukavaa tekemistä on luvassa vauvasta vaariin. Valitse listalta kiinnostavimmat tai osallistu vaikka kaikkiin! 

Pitkäperjantaina 29.3. klo 18 virittäydytään pääsiäistunnelmaan Uuden kirkon iltamusiikki-konsertissa, jossa kuullaan renesanssimusiikkiin erikoistunutta vokaaliyhtyettä nimeltä Cantus Alaudae. Yhtye tulkitsee Carlo Gesualdon (1566-1633) säveltämät pitkäperjantain Tenebrae-responsoriot. Vokaaliyhtyeessä laulaa myös Crusell-viikon toiminnanjohtaja altto Elina Aho-Kuusama. Muut yhtyeen jäsenet ovat sopraanot Kaisa Kelloniemi ja Anu Mattila, tenori Mats Lillhannus, baritoni Lauri Solin ja basso Pekka Alonen

Pääsiäislauantaina 30.3. klo 10-14 kannattaa koko perheen voimin suunnata Uudenkaupungin keskustaan, lankalauantain suosittuun Pop Up -tapahtumaan. Tapahtumassa ja Pop Up-pisteillä on luvassa noitia, tipuja ja pupuja, askartelua, arvontaa, kisailua ja pelailua, hyviä tarjouksia, katukahviloita, herkkuja myös kotiinviemisiksi sekä laulua ja iloa! Tutustu avoinna oleviin pisteisiin ja koko ohjelmaan Pop Up Ukin facebook-sivulta!


Noidatkin juhlivat pääsiäistä ja kutsuvat perheen pienimmät mukaan juhlintaan.  Noitien Juhlakokoontumisajot vietetään Gasthaus Pookin liiterissä lauantaina 30.3. klo 11-13. Koko perheen ohjelmallinen Nukketeatteri Piironginlaatikon 40-vuotistapahtuma lennättää Kyöpelinvuoren noidat ja velhot Uuteenkaupunkiin.  Tiedossa on hauskan ohjelman lisäksi suklaamunia. Halutessasi voit pukeutua noidaksi, velhoksi tai muuksi satuhahmoksi. Pookin liiterin terassilla on tarjolla lohikeittoa ja lettuja (maksullinen). Hauskuuttelua jatketaan juhlan jälkeen Alisenkadun Telmarinin puoleisella alueella, jossa on hyvä kiitorata noitien luudille. 


Pääsiäislauantain illansuussa klo 20 alkaen nähdään Uudenkaupungin hämärtyvässä katukuvassa nsimmäistä kertaa Via Crucis ristintie -draama ja kulkue. Tapahtuma toteutetaan talkoohengessä yhdessä paikallisten ja lähiseudun toimijoiden sekä asukkaiden kanssa. Tervetuloa mukaan kulkueeseen ja seuraamaan ristintien näytelmää. Tilaisuus alkaa klo 20 Getsemanen puutarhasta eli Myllymäeltä, josta kulkue siirtyy Pookin pihan tuomion kautta Uuden kirkon portaille ristiinnaulitsemiseen. Pääsiäisen ilosanoman tunnelmaan päästään kiinni heti draaman jälkeen Uudessa kirkossa jatkuvassa lämminhenkisessä ylistyslauluillassa. 


Koripallofaneille on luvassa jännitystä Korisliigan ylemmän jatkosarjan kotipelissä lauantaina 30.3 klo 17 Uusikaupunki Areenalla, kun Korihait ja Karhu Basket Kauhajoelta ottavat mittaa toisistaan. 

Sunnuntaina 31.3. klo 15 pääsiäisen viettoa jatketaan Kohti Valoa -pääsiäiskonsertilla Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan tiloissa. 


Museokohteista pääsiäisen aikaan on avoinna Automuseo. Sen kolmessa isossa näyttelyhallissa käyvät todeksi niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 

Tarjontaa löytyy myös näyttelyiden ystäville. Galleria-Taidelainaamo Horisontissa on esillä vakionäyttelyn lisäksi Kyösti Hallikaisen "Ikkunoita ja ovia" -näyttely. Galleria on avoinna pääsiäislauantaina klo 10-13. Horisontin vieressä, Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. Tupsula on avoinna lauantaina klo 10-14. Runonkulman Galleriassa uusikaupunkilainen Nukketeatteri Piironginlaatikko juhlistaa 40-vuotista taivaltaan Nukkejuhlat-näyttelyllä, jonne voi pistäytyä lauantaina klo 11-15 välillä.


Liikkuva voi löytää paikkansa vaikkapa Uudenkaupungin uimahallista, joka onkin oikea vesiliikunnan keidas. Rohkeimmille on tarjolla myös hauska vesiliukumäki ja saman katon alta allasosaston lisäksi löytyvät myös kahvio, kuntosali sekä judosali. Pääsiäisen aukioloajat kannattaa tarkistaa yllä olevasta linkistä.


Jos kevään lämmöstä huolimatta mielit hiihtämään, ei hätää, hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä on aina ihannesää liikkumiseen. Noin kilometrin pituinen hiihtolenkin lisäksi Vahterusringissä voit myös sauvakävellä, juosta, rullaluistella ja pyöräillä. Kuntoputkesta löytyy myös golfsimulaattori. Pääsiäisenä palvelutiski on avoinna vain lauantaina klo 10-13. Kulkukortilla joka päivä klo 6-22. Kauden viimeinen hiihtopäivä on sunnuntai 7.4.


Talviuinti pitää flunssapöpöt loitolla ja parantaa vastustuskykyä. Talviuinnin ystäville on tarjolla muutama vaihtoehto. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365.  

Luonnosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Keskusta-alueella sijaitsee lintujärvenäkin tunnettu Hiunjärvi luontopolkuineen ja laavuineen. Kasarminlahden esteettömälle ulkoilureitille ja lintulavalle  pääset patikoimaan vaikkapa urheilukentän pysäköintialueelta. Reitin läheisyydestä löytyy myös laavu. Korsaaressa sijaitseva Oinassaaren laavu on myös mukava retkikohde. Matkaa Uudenkaupungin keskustasta tulee noin 18 kilometriä Lepäisten suuntaan. Reppuun mukaan grillattavaa ja menoksi!

Elokuvien ystäville on tarjolla Suomen vanhimpiin lukeutuvan, tänä vuonna 100-vuotta täyttäneen elokuvateatteri Kuvalan ohjelmisto, johon pääset tutustumaan Kuvalan omilta nettisivuilta ja josta liput voi myös ostaa ennakkoon. 

 

Ruoka on Uudessakaupungissa maittavaa ja sitä on tarjolla monissa erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Ravintolat tukevat lähituotantoa, joten lautaselta löytyy aina myös paikallisten tuottajien antimia. Ajoittain ravintoloissa on myös ohjelmaa. Karaoken ystäville löytyy tarjontaa perjantaina 29.3. Bar m´UKIssa ja lauantaina 30.3. ravintola Kirstassa, jossa vietetään myös Kirstan päättäjäisbileita Jukitsu & Hatakan tahdissa.  Perjantaina Bar IN-TOssa Mattistentiellä viihdyttää Minski & Sini goes quartet. 
Public House Olkkarissa otetaan pääsiäistä vastaan la 30.3. pääsiäisbingon ja pääsiäismunien etsinnän parissa. Illan musisoinnista vastaa Pasi Vainionperä. Valitse suosikkiravintolasi, tule herkuttelemaan tai muuten vain viihtymään. Lisätietoja Uudenkaupungin ravintoloista löydät täältä. 

Pääsiäisen menovinkit 29.3.-1.4.2024

Tästä tapahtumakalenteriin
 

Share:

facebook twitterbird