Kuusi torilla ja kirkko takana

Puutalokaupungin joulu - joulunajan 22.-26.12.2023 tapahtumat

Näin joulun alla ja sen aikana virittäydytään Uudessakaupungissakin jouluntunnelmaan perinteisin menoin ja perinteitä tukevat monet joulunajan tapahtumat. Kokosimme vinkit joulun fiilistelyyn. 


Paikallisten muusikoiden tähdittämä Joulun Soundi -konsertti järjestetään tuttuun tapaan Uudessa kirkossa perjantaina 22.12. klo 19. Musisoimassa ovat Petri Hatakka, Jukka-Pekka Hyytiä, Kalle Klotz, Jere Pensikkala sekä Susanna Pihlaja. 

Aatonaattona 23.12. järjestetään myös tunnelmallisia Metsäkirkko- tilaisuuksia. Metsäkirkot alkavat klo 18. Tammion riihikirkko osoitteessa Lepäistentie 574 ja Lokalahden Kelokalliolla osoitteessa Tirkkalantie 170. 
Kaupunginjohtaja Atso Vainio julistaa Uudenkaupungin joulurauhan jouluaattona klo 12 Uuden kirkon portailta. Tilaisuuden musiikista vastaavat VPK:n soittokunta ja mieskuoro Laulu-Veikot. 


Vakka-Suomen reserviupseerit ja Uudenkaupungin Reserviläiset järjestävät jouluaattona klo 16-20 kunniavartion Vanhan kirkon sankarihaudoilla. 

Jos kaipaat kyytiä Uudenkaupungin hautausmaalle, järjestyy se Eero Vemanin taksilla. 5 euron hintaiset kyydit lähtevät jouluaattona tasatunnein Uudenkaupungin linja-autoasemalta klo 12-17 välisenä aikana. Toinen linja ajaa linja-autoasemalta Rantakadulle, Sorvakkoon, sitten Hakametsän ja Salmen kautta hautausmaalle.Toinen puolestaan ajaa linja-autoasemalta Ylistäkatua Merimiehenkadulle, Pietolaan ja Santtion Suulakujan kautta hautausmaalle. 


Uudenkaupungin seurakunta järjestää Jouluaattona Hartaustilaisuuksia Pyhämaan, Lokalahden, Uudenkaupungin sekä Kalannin kirkoissa. Jouluaaton iltakirkko alkaa klo 23 Uudenkaupungin Uudessa kirkossa. Seurakunnan järjestämiin joulunajan tapahtumiin voit tutustua täältä. 


Eri puolille kaupunkia on jo avautunut ja avautuu jouluaattoon asti jälleen 24 kaunista ja jouluista joulukalenteri-ikkunaa. Uudenkaupungin Vanhat Talot -yhdistyksen tunnelmallisia jouluikkunoita voi ihailla iltakävelyn lomassa loppiaiseen asti. Keskustassa kannattaa iltaisin ihastella myös pääkadun kauniita ja palkittujakin jouluvalaistuksia. 

Nukketeatteritaiteilija Kerttu Aaltosen ja freelance ohjaaja-dramaturgi Mikko Rantasen toteuttaman virtuaalisen joulukalenterin toimeliaan oravan videoseikkailuja voi käydä seuraamassa jouluaattoon asti tästä linkistä. 

Katso koko tapahtumalistaus 22.-26.12.2023

Tästä tapahtumakalenteriin! 

 

Share:

facebook twitterbird