Kaunis, huhtikuinen kuva Kaupunginlahden alkupäästä, jossa näkyy edessä kaisloja, niiden takana laitureissaan olevia veneitä, ja taaempana näkyy kaupunki.

Uudenkaupungin menovinkit 15.-28.4.2024 - synttäriviikon viettoa

Kevät etenee huimaa vauhtia. Suosittu kohtaamispaikka Pakkahuoneen vierassatama jo avautui ja pian päästään vesille. Kaupunkimme täyttää perjantaina 19.4. kunnioitettavat 407 vuotta ja synttäripäivän sijaan kaupungissamme juhlitaan koko viikko! Uusikaupunki-viikkoa vietetään ensimmäistä kertaa 15.-21.4. ja sen aikana järjestetään monipuolisesti hauskoja tempauksia ja tapahtumia kaikenikäisille. Kokosimme jälleen parin seuraavan viikon tapahtumalistauksen käyttöönne. Tervetuloa!

Hyvää syntymäpäivää Uusikaupunki!

Uudenkaupungin kirjastolla on 15.-20.4. Viherkasvit vaihtoon -tapahtuma. Vanhan kasvinsa voi tuoda etsimään uutta kotia ja napata mukaansa kodinetsijän. Tuothan tapahtumaan vain terveitä kasveja. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Sukella Uudenkaupungin historiaan museon ja kirjaston yhteistyössä järjestämässä Historian pop up -neuvolassa Uudenkaupungin pääkirjastossa maanantaina 15.4. klo 15. Voit myös tutustua ja oppia etsimään itse vanhoja valokuvia Finna-palvelussa.
 

Kaupunkimme nuoret pääsevät Uudenkaupungin synttäriviikon kunniaksi maanantaina 15.4. koristelemaan kakkuja sekä herkuttelemaan Uudenkaupungin nuorisotaloilla.

 

Tervetuloa pienet muusikot! Musiikkiopistolla on avoimet ovet maanantaina 15.4. klo 16 Raatihuoneen salissa, jolloin lapset pääsevät laulamaan ja musisoimaan Muskareissa. Opettajana toimii Meeri Kordelin

 

Pehmolelut seikkailevat Uudenkaupungin kirjastossa tiistaina 16.4. Kirjaston aukioloaikana (klo 10–19) voi tuoda oman pehmolelunsa kirjastoon seikkailemaan yön ajaksi. Kaikille pehmolelunsa tuoneille on luvassa pieni palkinto. Mahtaa olla jännä yö pehmoleluilla! Voit hakea pehmolelun takaisin keskiviikkona 17.4. klo 10 alkaen. Perjantaina 19.4. näet Uudenkaupungin kirjaston lastenosastolla ja Instagramissa, mitä pehmolelut tekivät yön aikana. Kaikenlaiset pehmolelut ovat tervetulleita!

Uudenkaupungin Wahlbergin museotalossa on vapaapääsy 16.-19.4. välisenä aikana. Tutustu kaupunkimme rikkaaseen historiaan ja näyttelyihin ilmaiseksi! Perusnäyttely, porvariskodin huoneet ja merihistoriallinen osasto odottavat sinua. Keskiviikona 17.4 museossa on esittelyä sekä opastusta museokokoelmien etsimiseen Finna-palvelusta. Museo on avoinna ti-pe klo 12-15.
 

Nuorille on luvassa leivosten koristelua ja herkuttelua tiistaina 16.4. Lokalahden Paanulan nuorisotilassa keskiviikkona ja 16.4  Kalannin nuorisotalolla.  

 

Uusikaupunki-viikon Musiikkiopiston avoin sali-toiminta saa jatkoa, ja tiistaina 16.4. on avoimet bänditreenit ja ukulele-kurssit. Opettajana on Jarno Setälä.

 

Vesipedot huomio! Uudenkaupungin uimahallissa voi osallistua tiistaina 16.4. lasten ja nuorten hauskaan liukumäen laskukisaan. Kolme nopeinta saa palkinnon.

 

Uudenkaupungin Wahlbergin museotalossa on tiistaina 16.4. jännitystä ja pähkinöitä purtavaksi Murha Wahlbergin talossa -pakopeleissä. Ilmaiset pakopelit olivat niin suosittuja, että ne täyttyivät nopeasti, mutta museosta voi kysellä mahdollisesti vapautuneita paikkoja.
 

Musiikkiopiston avoimessa salissa voi kuunnella keskiviikkona 17.4. puhallinyhtyeen avointa harjoitusta, ja torstaina 18.4. harmonikkayhtyeen avointa harjoitusta.

 

Uudenkaupungin kaupunginkirjaston Satutuokiossa torstaina 18.4. klo 9.30 vieraana Nukketeatteri Piironginlaatikon Kerttu Aaltonen, joka kertoo sadun Huopalan hiiret ja luonnon lumo –kirjastaan. Satutuokion jälkeen askarrellaan yhdessä hiirimäinen askartelu. Askarteluaika päättyy klo 11. Satutuokio on osa Nukketeatteri Piironginlaatikon 40-vuotisjuhlavuotta.

Uudessakaupungissa järjestetään torstaina 18.4. huikea Uskomaton Uki -kisa, joka on Amazing Race -tyylinen seikkailu. Joukkueet suunnistavat kaupungin läpi ja suorittavat hauskoja tehtäviä. Joukkueiden ennakkoilmoittautuminen 15.4. mennessä.

Uudenkaupungin Uuden kirkon avoimet ovat avoimet hiljentymistä varten torstaisin klo 16-18 vapaaehtoisvoimin. Kirkon rukousalttarin ääressä voit sytyttää halutessasi tuohuksen. 
Jos olet kiinnostunut liittymään päivystäjien joukkoon, voit olla yhteydessä ville.virolainen@evl.fi , p.044 363 5497.

Merellistä iltaa vietetää torstaina 18.4. klo 18 kulttuurikeskus Crusellissa. Pentti Ahtiainen esitelmöi aiheesta Tykinkuula Sundholman kartanon seinässä. 

Uudenkaupungin kauppatorilla on perjantaina 19.4. mahdollisuus tutustua kirjastoautoon ja luvassa on myös musiikkiesitystä.

Musiikkiopiston avoimessa salissa pääsee tutustumaan erilaisiin soittimiin perjantaina 19.4. Samalla voi kysellä musiikin opiskelusta ja opetuksesta. Rehtori Jussi Kauranen on vastaamassa kysymyksiin.

Nuorisotalo Vantissa ja Kalannin nuokkarilla nuoret kisailevat perjantaina 19.4. Uki-aiheisten tietokilpailujen parissa

Uudenkaupungin perinteiset kevätmarkkinat ovat lauantaina 20.4. kauppatorilla sekä sen läheisyydessä. Ostosten lomassa voit tavata itse Muumiperheen, joka vierailee markkinoilla tasatunnein klo 11, 12 ja 13. 

Yölintu noin 30 vuotta-konsertti viihdyttää iskelmän ystäviä kulttuurikeskus Crusellissa lauantaina 20.4. Kokoonpanossa ovat mukana: Simo Silmu - laulu, haitari, Jukka Harju – kitara, Jari Luostari – basso, Harri Lehtonen – rummut ja Tomi Lahtinen – äänimies.

Oman linnunpöntön voi nikkaroida PK-Puun pihalla lauantaina 20.4. Uudenkaupungin seudun ympäristöyhdistyksen ilmaisessa tapahtumassa. Yhdistyksen oppaat avustavat linnunpönttöjen kokoamisessa ja antavat ohjeita pönttöjen ripustamisesta ja huollosta. Rakentamasi pöntön voit ottaa mukaasi.

Uudenkaupungin seurakuntakeskus järjestää lauantaina 20.4 Vauvakutsut odottaville ja juuri synnyttäneille perheille. Tervetuloa mukaan kuulemaan Uudenkaupungin palvelutarjonnasta vauvaperheille.

Anna aikaasi lapselle tai nuorelle. Mannerheimin Lastensuojeluliitto kouluttaa Vapaaehtoisen kaveritoiminnan koulutuksessa uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä! Mukaan kaivataan hyväsydämisiä aikuisia Varsinais-Suomen alueelta, joilla on aikaa ja halua tukea lasta tai nuorta yhteisen mielekkään tekemisen ja yhdessäolon kautta! Kaveritoiminnan koulutus antaa valmiuden toimia MLL:n vapaaehtoisena tukihenkilönä lapselle tai nuorelle.

THL, Opetushallitus, Filha, Ehyt ja Syöpäjärjestöt järjestävät Teamsisssä sähkötupakoinnin ja nikotiinipussien käytön ehkäisemiseksi virtuaalisen vanhempainillan tiistaina 23.4. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennalta.


Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 

Näyttelyiden ystäville 

Tervetuloa inspiroivaan Uudenkaupungin kirjaston 24.4. asti esillä olevaan Paloja Agricolasta-ikkunanäyttelyyn. Tämä näyttely tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman Agricolan perinnön jatkumiseen ja sen vaikutukseen modernissa yhteiskunnassa. Piirustukset esittelevät monipuolisesti erilaisia tulkintoja ja kuvauksia siitä, miten Agricolan työ ja ajatukset heijastuvat nykyajan kulttuuriin, kieleen ja yhteiskuntaan.

Vakka-Opiston vuotuinen kuvataidekurssien kevätnäyttely on nähtävillä 17.4. asti kulttuurikeskus Crusellissa. 


 

 Galleria-Taidelainaamo Horisontin huhtikuun taiteilijana esittäytyy Heli Sammalisto. Horisontissa on myös IRTI! -taidenäyttely, jossa on mukana kymmenen eri taiteilijan teoksia. Mukana olevat taiteilijat ovat Juhani Vuorisalmi, Kyösti Hallikainen, Raila Hasanen, Seija Itäranta, Tiina Kuusikoski, Esko Lappalainen, Hiltu Sallinen, Heli Sammalisto, Auli Sormunen ja Valto Vaalikivi. Galleria on avoinna ke-pe klo 12-15 ja la klo 10-13.
 

Pakkahuoneen vierassataman kahvilan kauden ensimmäinen taidenäyttely on Kai Hyvärisen Taltanlastun puuveistoksia -näyttely, joka on esillä 26.5. asti. Pakkahuone on avoinna joka päivä klo 8-20.

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. Tupsula on avoinna ti ja to klo 13-17 ja la klo 10-14.

Runonkulman Galleriassa voi tutustua Mervi Levasen Mielentiloja -näyttelyyn 29.5. asti. Galleria on avoinna keskiviikkoisin klo 16-19 ja lauantaisin klo 11-15.    

Liikunnan iloa

 Uudenkaupungin uimahalli on oikea vesiliikunnan keidas. Saman katon alta allasosaston ja hauskan vesiliumäen lisäksi löytyvät mm. kahvio, kuntosali ja judosali. 


Kylmäuinnin ystäville on tarjolla huhtikuun loppuun asti vielä muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Metsälehdon talviuintikauden päätöstä vietetään Ekin Patikan merkeissä, jolloin saunalle patikoidaan pitkin polkuja ja metsiä noin 15 kilometriä. Yhteislähtö Segerin pihalta, Merilinnuntie 11. Patikkaan tulee ennakkoilmoittautua paluukuljetusta varten. 
Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 

 Ulos luontoon 

Luonnosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Keskusta-alueella sijaitsee lintujärvenäkin tunnettu Hiunjärvi luontopolkuineen ja laavuineen. Kasarminlahden esteettömälle ulkoilureitille ja lintulavalle  pääset patikoimaan vaikkapa urheilukentän pysäköintialueelta. Reitin läheisyydestä löytyy myös laavu. Korsaaressa sijaitseva Oinassaaren laavu on myös mukava retkikohde. Matkaa Uudenkaupungin keskustasta tulee noin 18 kilometriä Lepäisten suuntaan. Reppuun mukaan grillattavaa ja menoksi!

Herkullisiin hetkiin

Ruoka on Uudessakaupungissa maittavaa ja sitä on tarjolla monissa erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Ravintolat tukevat lähituotantoa, joten lautaselta löytyy aina myös paikallisten tuottajien antimia. Ajoittain ravintoloissa on myös ohjelmaa.  Bar m´UKIssa voi keskiviikosta perjantaihin laulaa karaokea, ja la 20.4. klo 22 musiikista vastaa Iwan. Ravintola BlueTimessa Kalannissa la 20.4. musisoi Poppenroll, ja Ravintola Captain´s Makasiinissa viihdyttävät lauantaina 20.4. Mikko Mäkeläinen ja 27.4. Kalle ja Susse.

Elokuvien ystäville on tarjolla Suomen vanhimpiin lukeutuvan, tänä vuonna 100-vuotta täyttäneen elokuvateatteri Kuvalan ohjelmisto, johon pääset tutustumaan Kuvalan omilta nettisivuilta ja josta liput voi myös ostaa ennakkoon.

Lisätietoja näistä ja lisää tapahtumia löydät alla olevasta linkistä. 

Menovinkit 15.-28.4.2024

Tästä tapahtumakalenteriin

 

Share:

facebook twitterbird