Katunäkymä Hehku-karnevaaleissa. Pimeää, koristevaloja, kojuja ja ihmisiä.

Uudessakaupungissa tapahtuu - menovinkit 21.10.-3.11.2024

Seuraavan kahden viikon menovinkit on jälleen koottu yksiin kansiin. Luvassa on monipuolisesti näkemistä ja tekemistä, vauvasta vaariin syksyisessä kaupungissamme. Pyhäinpäivän aattona järjestettävä Hehku-karnevaali tuo iloa ja valoa keskelle pimeintä syksyä. Pyhäinpäivänä on rohkeimmille luvassa aikamatka Uudenkaupungin ja sen asukkaiden mystiseen historiaan Uudenkaupungin Varjot -kummituskierroksella. Nappaa vinkit talteen ja osallistu!

Tule viettämään hauska ilta ja kokeilemaan jotain uutta Keittiömaalikurssille maanantaina 21.10. klo 17 Uudenkaupungin Vanhat Talot ry:n toimistolle. Kurssilla opitaan valmistamaan ruokakaapin aineksista erilaisia maaleja huonekalujen, muurien, paperipintojen sekä puun käsittelyyn.

Perheen pienimille on luvassa mukavia hetkiä satujen parissa. Kalannin kirjaston Satuokiossa torstaina 24.10. klo 9.30 Tuula ja Susan lukevat lapsille uusia satukirjoja. Uudenkaupungin kaupunginkirjastossa lapset pääsevät pulahtamaan satujen maailmaan torstaina 31.10. klo 9.30. 

Juice Leskisen laulujen siivittämä ja huumorin sävyttämä tarina Kaksoiselämää, nähdään perjantaina 25.10. klo 19 Uudenkaupungin teatterissa, kulttuurikeskus Crusellissa. Entisestä rokkitähdestä kertova musiikkinäytelmä on kunnianosoitus Juice Leskisen elämäntyölle, ja näytelmässä roolihahmojen tunteita tulkitaan hänen ainutlaatuisen tuotantonsa kautta. Liput linkistä https://uudenkaupunginteatteri.fi/kalenteri/ tai kulttuurikeskus Crusellista.

Vakka-Suomen taitoluistelijat ilahduttavat perheitä lauantaina 26.10. klo 10.30-11.30 koko perheen Halloween-naamiaisluistelulla Uudenkaupungin jäähallissa. Ohjelmassa on vapaata luistelua ja ohjattuja leikkejä sekä Halloween-buffet. Parhaat asut palkitaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Uudenkaupungin Teatterissa seurataan jälleen siskosten Camillan ja Auroran värikkäitä käänteitä farssissa Lekaa ja leivoksia! Rahat on taas tuhlattu ja jotain pitäisi keksiä. Mukaan sotketaan niin veljenpoika Helmer vaimonsa kanssa kuin kunta ja Eu:kin. Kuinkas taas käykään? Lekaa ja leivoksia on itsenäinen jatko näytelmälle Kuin tuhka tuuleen, jota esitettiin viime syksynä. Se sai huippuhyvän vastaanoton ja sisarusten toilailuiden parissa todella viihdyttiin! Ei haittaa, vaikka edellinen näytelmä olisi jäänyt katsomatta. Osta liput verkosta tai toimistosta 02 8451 5440 (ti-pe 9-13). Seuraavat esitykset nähdään la 26.10. klo 13 ja la 2.11. klo 13.

Musiikkia, Halloween-koristeita ja pomppulinna on luvassa lasten Halloween Discossa lauantaina 26.10. klo 16-18. Saarniston liikuntasalin Disco on suunnattu alle kouluikäisistä alakouluikäisille ja heidän huoltajilleen. Tapahtumaan on pieni sisäänpääsymaksu. Buffetissa pientä hyvää sekä hattaraa ja popcornia. 

Pohitullin Uusikaupunki areenalla Korihait saavat lauantaina 26.10. klo 16 vastaansa Tapiolan Hongan. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Vakka-Opiston Katujen kertomaa -luennolla Kräkin talolla tiistaina 29.10. klo 18 museonjohtaja Mari Jalava alustaa valokuvapainotteisessa esitelmässä tiettyjen Uudenkaupungin rakennusten historiaa. Luennolla liikutaan Uudenkaupungin keskusta-alueella ja selvitetään joidenkin purettujen rakennusten ja sekä myös säilyneiden rakennusten vaiheita ja asukkaita. Ilmoittautumiset Vakkaopistolle https://uusi.opistopalvelut.fi/vakkaopisto/fi/course/172576

Uudessa kirkossa päästään nauttimaan Johann Sebastian Bachin viimeisen ja keskeneräiseksi jääneen suuren teoskokonaisuuden esityksestä tiistaina 29.10. klo 18. Konsertissa on ohjelmamaksu ovella. Uudenkaupungin Uuden kirkon ovet ovat avoinna vapaaehtoisvoimin omaehtoista hiljentymistä varten torstaisin klo 16-18.

Luontokokemuksilla ja liikunnalla on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia muistisairaiden henkilöiden toimintakykyyn, elämänlaatuun sekä mielialaan. Kaikille avoimella luennolla Luonto ja liikunta osana muistisairauksien hoitoa keskiviikkona 30.10. klo 16 Sakunkulmalla kuullaan luonnon ja liikunnan hyvinvointia lisäävästä merkityksestä sekä tutustutaan käytännönläheisiin keinoihin, joilla luontokokemuksia ja liikuntahetkiä voi ottaa osaksi muistisairaan arkea.

Andante-orkesteri soittaa monipuolisen kattauksen näyttämömusiikkia Näyttämön säveliä -konsertissa kulttuurikeskus Crusellissa torstaina 31.10. klo 18.30.  Luvassa on mm. Intermezzo oopperasta Cavalleria rusticana, Joutsenlampi-baletin teema, Juhlamarssi näytelmästä Prinsessa Ruusunen, sikermät musikaaleista Viulunsoittaja katolla ja Show Boat sekä Johann Strauss nuoremman valssiketju Du und Du Lepakko-operetin sävelistä. Konsertissa on maksullinen käsiohjelma.

Yhteisöllinen Hehku-karnevaali tuo jälleen iloa ja valoa keskelle pimeintä syksyä perjantaina 1.11. klo 17-19 Uudenkaupungin keskusta-alueella ja Rauhanpuistossa. Luvassa on mm. musiikkia, led-show, kurpitsakisa-arvonnan voittajan ja vuoden Hehkuvimman persoonan julkistukset, lapsille poniajelua sekä ilotulitus. Muistathan myös pukukisan! Tarkista tarkempi ohjelma täältä.


Oletko aina halunnut kokea opiskelijatapahtuman kotikaupungissasi Uudessakaupungissa, ja esitellä idyllistä kaupunkiamme opiskelukavereillesi? Perjantaina 1.11. sinun on mahdollista lähteä mukaan ainutlaatuiseen Hehku Appro -tapahtumaan, ja antaa ravintoloiden virvokkeiden sekä toiminnallisten ulkorastien siivittää sinut tutkintosi suorittamiseen! Uudenkaupungin kaupunki tarjoaa maksuttomat appropassit osallistujille sekä mahdollisuuden maksuttomiin kuljetuksiin Turun suunnalta saapuville opiskelijoille. Hehku Approon ovat tervetulleita kaikki korkeakouluopiskelijat. Voit osallistua yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Tarkemmat tiedot täältä.

Nuorisotalo Vantissa järjestetään jo perinteeksi muodostunut Halloween-Nuokkari & Hohtobile disco 7lk. - 17-vuotiaille perjantaina 1.11. klo 18-22. Paras asu palkitaan ja discossa on hohtavia vartalomaaleja sekä valotikkuja. Tapahtuma on päihteetön ja energiajuomaton.

Lähde aikamatkalle Uudenkaupungin synkkiin varjoihin ja kaduilla kaikuvien menneisyyden tarinoiden äärelle. Pyhäinpäivänä la 2.11. klo 16 järjestettävä Kummituskierros vie sinut todellisten tapahtumien ja ihmiskohtaloiden pariin, mutta mukana on myös ripaus mielikuvitusta. Kuulet kaupungin asukkaiden traagisista kohtaloista, intohimoisista elämistä ja mystisistä hetkistä, jotka eivät aina ole jääneet historian kirjoihin. Oletko valmis kohtaamaan Uudenkaupungin Varjot? Uudenkaupungin mystiseen historiaan johdattavat matkailuoppaat Pauliina Nurmi ja Suvi Sammalisto. Liput ennakkoon Uudenkaupungin matkailutoimistosta

Koomikko Iikka Kiven huumoriteräväkynä on suihkinut syksylle 2024 odotetun "Erityinen luontosuhde" -stand up sooloesityksen, joka herättelee suomalaisia kokemaan, vaalimaan ja suojelemaan omaa suhdettaan luontoon sekä kysyy, miten karhunkaatajien kansan jälkeläisistä tuli valkoposkihanhista stressaantuvia sähköskuuttaajia. Uudessakaupungissa Ilkka Kivi esiintyy kulttuurikeskus Crusellissa lauantaina 2.11. klo 19. Voit ostaa lippuja ennakkoon https://www.lippu.fi/ tai kulttuurikeskus Crusellista.

Tervetuloa Mimmi Lehmän ja Variksen seuraan sunnuntaina 3.11. klo 16 kulttuurikeskus Cruselliin. Ystävyys on jokaiselle meistä tärkeää. Suositusta lastenkirjasta tehdyssä vuorovaikutteisessa esityksessä pohditaan ja pallotellaan lapsiyleisön kanssa ystävyyden eri puolia. Suositus yli 3-vuotiaille, kesto n. 45 min. Liput ovelta tai ennakkoon Ipana-Messistä torstaisin klo 16.30-19. Tapahtumassa on myös MLL buffet, jonka tuotolla kerätään varoja lapsille ja lapsiperheille suunnatun toiminnan pyörittämiseen.

 

Porvariskodin loistokkuutta ja merenkulun kulta-aikaa

Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museo on avoinna ti-pe 12–15. 
Wahlbergin museotalossa on runsaasti puuhaa myös lapsivieraille. Sisätiloissa voi tutkia museota kuin salapoliisi, voi värittää vaikka sähkövetureita tai leikkiä junaleikkejä. 

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerhon Minimaailma-näyttely viihdyttää koko perhettä. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. Ryhmille sopimuksen mukaan.
 

Näyttelyiden ystäville 

Uudenkaupungin Wahlbergin museotalon teemanäyttely TULISUITSUINEN HEPO TULEE - 100-vuotias Uudenkaupungin silakkarata kertoo satavuotiaan Turku-Uusikaupunki -rautatien suunnittelusta ja rakentamisesta, junista ja vetureista, sekä radan vaikutuksista ihmisten arkeen, muuhun liikenteeseen, kaupankäyntiin ja teollisuuteen. Näyttely on avoinna museon aukioloaikoina ti-pe klo 12-15.

Runonkulman Galleria on taidegalleria ja -lainaamo keskustan puutaloalueella. Galleriassa on vaihtuvia näyttelyitä, tapahtumia, kursseja, luentoja ja yksityistilaisuuksia. Tiloissa toimii myös kotimaisia käsityö-, design- ja taidetuotteita myyvä Pikkukylän Puoti. 26.10. asti galleriassa on esillä Keijo Liimataisen näyttely Mystinen valo, joka esittelee hänen maalaustaidettaan menneiltä vuosikymmeniltä. 
30.10.-24.11. Kaksi värikarttaa -akvarellinäyttelyn taiteilijoina ovat Elisa Haapasalo ja Tarja Karawatski. Avajaiset ke 30.10. klo 18.

Galleria-Taidelainaamo Horisontti tarjoaa taide-elämyksiä!  Galleria on avoinna ke-pe klo 12-15 ja la klo 10-13.  Esillä on uusikaupunkilaisten ja vierailevien taiteilijoiden teoksia, ja gallerian lisäksi taidelainaamosta voi hankkia edullisella kk-hinnalla teoksia kotiin. Galleriassa on esillä Valto Vaalikiven näyttely AIKA ja AJATUS.

Anne Kuntsin ja Ulla Kivimäen näyttely AISTI VOIMA VIRTA on esillä kulttuurikeskus Crusellissa 15.11. asti. Pääasiassa akryylivärein maalatut työt puhuvat tunteiden kieltä värin, valon ja liikkeen kautta. Näyttely on avoinna ma-ke ja pe klo 10-16, to klo 10-18 sekä Crusellissa järjestettävien tilaisuuksien väliajoilla.

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia, uutuutena eläinhahmoja. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. Tupsula on avoinna ti ja to klo 13-17 ja la klo 10-14.

Liikunnan iloa

Uudenkaupungin uimahallissa polskitaan päivittäin. Saman katon alta allasosaston lisäksi löytyvät mm. kahvio, kuntosali, judosali sekä rohkeimmille hauska vesiliukumäki. 

Sunnuntaiset yleisöluistelut jatkuvat Uudenkaupungin jäähallilla. Yleisöluistelua on sunnuntaisin yleensä klo 10–11, mutta pelit voivat muuttaa aikataulua. Voit tarkistaa jäävuorot täältä: https://www.jaakotkat.fi/jaavuorot/

Kaikille avoimia maastopyöräilyn yhteislenkkejä ajellaan sunnuntaisin klo 15. Maastopyörälenkille voi lähteä matalalla kynnyksellä ja ensikertalaisetkin otetaan mielellään reitille mukaan. Lenkeillä ajellaan osallistujien tason mukaan.

Hyvän tuulen golfia meren äärellä. Uudenkaupungin täysimittainen 18-reikäinen golfkenttä on samaan aikaan meren rannalla ja lähes kaupungin keskustassa. Uudenkaupungin kentän pelikausi on meren läheisyyden ansiosta Suomen pisimpiä. 

Kaupunginlahden pohjukassa, hienolla paikalla lähellä keskustaa ja merta sijaitsee upea Skeittipuisto-pumptrack. Skeittiparkista osa on suunnattu asfalttisena aloittelijatasoisille käyttäjille temppujen harjoitteluun ja täysbetoninen osio antaa mahdollisuudet harjoitella lajia, vaikka olympiatasolle saakka. Skeittiparkin ja pumptrack-radan yhdistelmässä skeittaajat, scoottaajat ja pyöräilijät pääsevät harrastamaan lajiaan samassa paikassa. 

Kappale Suomen kauneinta saaristoa on tällä reitillä ulottuvillasi ilman venettä tai huolta lautta-aikatauluista - tämän takaa saarten lomitse rakennettu tie. Hurauta koko 50 kilometrin mittainen reitti yhtä soittoa tai nautiskele saariston tunnelmasta pitkän kaavan mukaan. Velhoveden Rengastie vie sinut Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri.

Talviuinnin ystäville löytyy muutamia kohteita. Haimion vapaasaunalla on talviuintia lauantaisin klo 16-19. Saunalle on saavuttava viimeistään klo 17.30. Osallistujilta peritään kulujen kattamiseksi pieni maksu. Saunaa hoitaa ja ylläpitää Kalannin Jokisivun nuorisoseura ry.

Metsälehdon saunan talviuintia on sunnuntaisin klo 16-18. Talviuinti on maksullista. Metsälehdon saunan järjestäjänä toimii Vakka-Suomen Latu ry.

Santtionrannan laiturilla on maksutonta talviuintia ma, ke ja pe klo 8-19. Uudenkaupungin kaupunki ylläpitää lämmitettyjä pukutiloja ja kulkureittejä. Sauna ei ole käytettävissä. Autot jätetään uimarannan pysäköintipaikalle, josta on matkaa talviuintipaikalle on noin 200 m.

Herkullisiin hetkiin

Paikallisia herkkuja tarjoillaan Uudessakaupungissa monissa, erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa ja myös ravintolamiljööt ovat usein kiehtovia. Viikonloppuisin on ajoittain tarjolla ohjelmaa ja livemusiikkia. 
Hotelli Aquariuksessa vietetään nostalgiabileitä la 26.10. klo 21.30, jolloin viihdyttämisestä vastaavat K40 Disco 2.0 - Dj Salis ja Sami Kuronen Liput nettiticket.fi            
Night Club Glowssa on la 26.10. klo 22 Night Club Glow - Halloween Party part 1. feat. TUHLAAJATYTÖT
Ravintola Pikku-Wikussa laulellaan perjantaisin karaokea klo 22-0.30.

Elokuvien ystäville on tarjolla Suomen vanhimpiin lukeutuvan, tänä vuonna 100-vuotta täyttäneen elokuvateatteri Kuvalan ohjelmisto, johon pääset tutustumaan Kuvalan omilta nettisivuilta ja josta liput voi myös ostaa ennakkoon.

Lisätietoja näistä ja lisää tapahtumia löydät alla olevasta linkistä.

Uudessakaupungissa tapahtuu - Menovinkit 21.10.-3.11.2024

Tästä tapahtumakalenteriin!

 

 

 

Share:

facebook twitterbird