Vanhan kirkon edustaa

Viikon menovinkit - vinkkejä viikolle 39

Syksy alkaa pikkuhiljaa värittää kaupunkikuvaamme, mutta onneksi saamme edelleen nauttia lämpimistä keleistä. Keskiviikkoiltana Uudenkaupungin kaupunkisuunnittelu järjestää Crusellissa avoimen keskustan kehittämisillan. Tilaisuudessa esitellään uutta katusuunnitelmaehdotusta, kuullaan etäluento elävämmän ja viihtyisämmän tilan luomisesta kivijalkaympäristöissä sekä keskustellaan kuulluista kehittämisehdotuksista.

Tälläkin viikolla on jälleen mahdollista tutustua avoinna oleviin museokohteisiimme ja piipahtaa monipuolisissa näyttelyissämme. Museoissa historia elää - tämä tulee todennetuksi esimerkiksi visiitillä tupakkatehtailijan upeaan porvariskotiin, Wahlbergin museotaloon Yliselläkadulla. Alakerran huoneissa aistii vanhan porvariskodin tunnelman alkuperäisine huonekaluineen ja yläkerta tarjoaa mainion kattauksen yli 400-vuotiaan kaupunkimme merellisestä historiasta. Museon Talotarinoita-näyttelyssä esitellään 10 yksittäistä rakennusta, joita syystä tai toisesta ei enää ole olemassa. Näyttelyssä kerrotaan talojen ja niiden asukkaiden tarinoita.

Valmet Automotiven tehtaan läheisyydessä sijaitsevassa Uudenkaupungin Automuseon kolmessa suuressa näyttelyhallissa on esillä mahtava joukko menopelejä vuosien varrelta. Vanhojen mobiilien ja kattavan Saab-kokoelman lisäksi museossa voi tutustua Raunistulan nukkekotikerhon Hetkiä matkaltamme -näyttelyyn.

Susanna Pihlajan upeita ja värikkäitä maalauksia on esillä ”Tuulinen vuosi” -nimisessä näyttelyssä Pakkahuoneen vierassataman kahvilassa. Runonkulman Galleriassa on vielä viikon ajan esillä turkulaisen taitelijan Raimo Mattsonin akryylimaalauksia esittelevä Ajan kanssa -näyttely. Galleria Horisontissa vietetään syyskuun ajan Valto Vaalikiven 50-vuotistaiteilijajuhlaa ”Lähes kaikki” -juhlanäyttelyn merkeissä. Gallerian vieressä sijaitsevassa Tupsulassa voi tutustua Tuhansien tupsujen näyttelyyn. Kulttuurikeskus Crusellin ”Toivontuoja” -näyttely on muodostettu Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden Kokeile taidetta! -kampanjan pohjalta, jossa haastettiin niin paikalliset taiteilijat, harrastelijat kuin ammattilaisetkin tekemään teoksia sekä hyväntekeväisyyden että oman taiteellisen mielenlaadun tutkimisen puolesta. Näyttelyssä on mukana 18 taiteilijaa 45:llä eri teoksella. Näyttely on järjestetty yhdessä MLL:n Ugin paikallisyhdistyksen kanssa ja osa näyttelyn teoksista on myytävänä yhdistyksen tueksi.

Korkeatasoista konserttitarjontaa on luvassa lauantaina klo 18, kun Suomalainen kamariorkesteri Avanti! saapuu konsertoimaan Uuteen kirkkoon. Kaikkien aikojen klassikot- konsertti on osa Avantin, Umon ja FiBon yhteistä AUF-sarjaa, jonka teemana on "Kaiken maailman klassikoita". Avanti! soittaa konsertissa klassikoiden klassikoita barokin, romantiikan, jazzin ja kansanmusiikin genreistä. Juonnetun konsertin pihvinä kuullaan György Ligetin jousikvartetto nro 1.

Pursiseuran Paviljongilla vietetään tulevana lauantaina kauden päättäjäisiä. Musiikista vastaa Vaakku Vilperin perikunnasta ja vesibussi Aavatar kuljettaa totutusti saareen, jossa viihdytään musiikin sekä Octoberfest tyylisen menun parissa. Menuta varten toivotaan ennakkoilmoittautumisia.

Myös Captain´s Makasiinissa Kaupunginlahden rannalla jatketaan tulevana viikonloppuna livemusiikin iltoja. Perjantaina musisoinnista vastaavat duo Kalle Klotz ja Susanna Pilhlaja. Lauantaina kuullaan Jukitsua (Jukka-Pekka Hyytiä) ja Peteä (Petri Hatakka).


Katso alla olevasta linkistä lisätietoa näistä ja muista sekä ennakkotietoja syksyn tulevista tapahtumista.

Tästä MENOVINKKEIHIN!

 

Jaa:

facebook twitterbird