Helmikuinen kaupunginlahti

Vinkkejä hiihtolomalaisille

Uudessakaupungissa on parhaillaan käynnissä koululaisten hiihtolomaviikko. Koronarajoitusten takia viikkoa vietetään vähän erilaisemmissa merkeissä, kun moni kohde on joko suljettuna tai toiminta rajoitettua. Paljon on kuitenkin nähtävää ja koettavaa tälläkin viikolla rajoituksista huolimatta.  Kokosimme tähän vinkkejä, mitä kaikkea toimintaa kaupungista löytyy niin ulkona, sisällä kuin virtuaalisestikin.

Kaupungin kirjasto, nuoriso- ja liikuntapalvelut, museo sekä kulttuuripalvelut on järjestäneet monenlaista mukavaa ja turvallista tekemistä hiihtolomaviikolle.  Kulttuurikävelyllä voi käydä tutustumassa julkisiin taideteoksiin ja muistolaattoihin. Ikkunanäyttelyitä on esillä kirjastossa ja Merimiehenkotimuseossa ja Uki-lyhytelokuvaa pääsee seuraamaan Kuvalan mainosnäytöllä.

Avoinna olevia taidenäyttelykohteita ovat Runonkulman Galleria, Galleria Horisontti sekä tuhansien tupsujen Tupsula. Uudenkaupungin museon verkkosivuilla pääsee tutustumaan useisiin verkkonäyttelyihin.

Hiihtämään pääsee ainakin Vahterusringin luistavilla laduilla ja aina ihannesäässä. Suotuisissa talviolosuhteissa liikkua voi myös luontopoluilla. Keskustassa sijaitsee kunnostuksen alla oleva Hiunjärven luontopolku laavuineen ja lintutorneineen ja luonnonkauniissa Pyhämaassa Pamprinniemen luontopolku.

UkiAr-lisätyn todellisuuden mobiilisovelluksen avulla voi Uudenkaupungin menneisyyteen tutustua uudella tavalla. Rauha-nimisen piikatytön tarinoita voit kuunnella 14:ssa eri pisteessä Kaupunginlahden rannalla ja keskusta-alueella.

Katso kaikki vinkit linkin takaa!

 

Jaa:

facebook twitterbird