Kaupunginlahti

Vkon 26 menovinkit - tapahtumia Uudessakaupungissa

27.6.-3.7. menovinkit – näkemistä ja tekemistä jokaiseen makuun.
Kesäisen lämpimät säät jatkuvat ja laajasta tapahtumatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle mieluinen. Keräsimme viikon 26 tapahtumia yksiin kansiin etsintää helpottamaan.
Tiistaina pääsee kokemaan vanhojen pihojen ja puutarhojen tunnelmaa Uudenkaupungin Vanhat talot ry:n järjestämällä Pihat- ja puutalot kierroksella.
Pop Up Kahvila Kukonmäessä voi kahvitella idyllisessä puutalomiljöössä.

Keskiviikko tarjoaa monenlaista ohjelmaa. Pakkahuoneen ohjelmallisella iltatorilla esiintyy Anna Hanski. Myllymuorin lauluseikkailu ja maalauspaja viihdyttää lapsia iltatorilla klo 16-18. Iltakävelyllä voisi osallistua Tarinoiden kaupunginlahti -kävelykierrokselle klo 18-19.30. Kierros on esteetön ja maksullinen.

Uudessa kirkossa voi kuunnella urkumusiikkia torstaisin klo 12 urkuvartin merkeissä. Uudenkaupungin alueen kirkkoihin (Vanha Kirkko, Kalannin kirkko, Lokalahden kirkko ja Pyhämaan kirkot) pääsee tutustumaan keskiviikosta sunnuntaihin. Toimintatorstai on kesän ajan pidettävä uusi tapahtuma keskustan alueella. Tapahtuma tulee olemaan täynnä hulinaa ja vilinää, ohjelmaa järjestetään kaiken ikäisille.

Perjantaista sunnuntaihin on tarjolla monenmoista tapahtumaa mm. Männäisten tori, lauantaina Tul toril -teematorit käynnistyy Rauhantorilla. Ohjelmassa mm. aloitusfanfaari, Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan haastattelu ja tarjolla torikahvit kera kakun 2000:lle ensimmäiselle torikävijälle. Lämpimän kesäillan voi kruunata rannanravintoloiden live musiikista nauttien.

Santtioranta Camping tarjoaa viikoittain ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Santtiorantaan ovat tervetulleita campingalueella majoittujat kuin turistit sekä kaupunkilaisetkin.

Merellä voi nauttia vilvoittavasta merituulesta päiväristeilyn merkeissä M/S Kertulla Isokarin majakkasaarelle tai sightseeing risteilyllä Uudenkaupungin saaristossa perjantai-iltaisin.

Lentävän Lokin kesäteatteri -esityksiin pääsee tiistaina ja keskiviikkona, ohjelmistossa on Eeva Joenpellon romaanin mukaan dramatisoitu Neito kulkee vetten päällä ja Pyhämaan Suviteatterin näyttämöllä Veera Niemisen tekstiin pohjautuva Avioliittosimulaattori.

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa ja Pakkahuoneen kahviossa.

Suosikkikohteisiin lukeutuvat Taidetalo Pilvilinna, Wahlbergin museotalo, Merimiehenkotimuseo ja Luotsimuseo, Automuseo, Bonk-museo sekä Uudenkaupungin Merikeskus tarjoavat monipuolista ja vaihtelevaa nähtävää jokaiseen makuun.

Liikunnan ystäville on tarjolla monipuolista tekemistä. Tarjolla on mm. nurmikko zumbaa, matalan kynnyksen maastopyöräilyä ja puistojoogaa. Aurinkoisella säällä voi seurata lintuja ja nauttia luonnosta vaikka Hiunjärven luontopolulla. Kasarmilahden esteettömällä luontolavalla pääsee veden tuntumaan seuraamaan luonnon ihmeitä. Lisäksi kaupungin lukuisat frisbeegolfradat tarjoavat monipuolista ulkoliikuntaa koko perheelle. Käätyjärven kuntokävely haastaa ulkoilemaan ja nauttimaan kesästä.

Suosikkireitti, Velhoveden rengastie, vie keskelle kauneinta saaristoa ja merimaisemia, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.

Kannattaa hyödyntää myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Näitä ovat mm. UkiAr-mobiilisovellus, Kulttuuripolku-esite, Piiloleikki-patsaat sekä Uudenkaupungin museon erilaiset mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt.

 

Tutustu näihin ja koko viikon ohjelmatarjontaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista.

Jaa:

facebook twitterbird