Ranta kukilla1

23.-31.8. menovinkit - näkemistä ja tekemistä Uudessakaupungissa

Saapuvan syksyn tuntua on jo ilmassa, kannattaa kuitenkin lähteä tutustumaan kauniin kaupunkimme monenlaisiin kohteisiin.

Wahlbergin museotalon vaihtuvassa näyttelyssä on esillä Rauhan paikka näyttely, joka esittelee sitä Uuttakaupunkia, joka oli suuren Pohjan sodan vuonna 1721 päättäneen Uudenkaupungin rauhan näyttämönä. Automuseossa voi ihastella yli sataa autoa, kahta lentokonetta, veteraanimopoja ja kolmessa avarassa näyttelyhallissa on paljon muutakin nähtävää. Bonk-museossa puolestaan pääsee tutustumaan vielä lauantaina toimintavapaisiin koneisiin ja laitteisiin, joihin liittyvät tarinat hymyilyttävät varmasti jokaista vierasta.

Tie Uudenkaupungin rauhaan kävelykierroksella tutustutaan suurten asioiden tapahtumapaikkoihin. Missä asuivatkaan rauhanneuvottelijat ja missä sijaitsivat heidän kansliansa? Uudenkaupungin matkailuoppaiden rauhateemaisella opastetulla kävelykierroksella käydään läpi suuren Pohjan sodan, isovihan ja Uudenkaupungin rauhan aikaisia tapahtumia kaupungissamme ja myös muualla Suomessa.

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa jossa on esillä taide- ja hopeanäyttely, Runonkulman Galleriassa maalauksia ja Galleria-Taidelainaamo Horisontissa Ihan rauhassa -näyttely, Tupsulassa puolestaan voi ihastella tuhansista tupsuista tehtyjä töitä. Männäisten torilla perjantaina, torimyynnin ja katukeittiön lomassa voi kuunnella musiikkia, lavalla Nurminen Brothers ja Susan Lehtonen. Illan voi kruunata rantaravintoloiden live musiikista nauttien. Merimaisemista voi nauttia päiväristeilyn merkeissä perjantaista sunnuntaihin M/S Kertulla Isokarin majakkasaarelle. Sunnuntaina voi suunnata Kalannin kirkkoon ja nauttia Schola Cantorum Aboensis -konsertista.

Liikunnan iloa tarjoaa mm. Uudenkaupungin rauhan paikkoihin älypuhelimen tai tabletin avulla tutustuttava Uudenkaupungin rauha -suunnistus, jonka voi tehdä vaikka koko perheen voimin ja elokuun loppuun asti kestävä Käätyjärven kuntokävely haastaa ulkoilemaan ja nauttimaan elokuisista päivistä.

Suosikkireitti, Velhoveden rengastie, vie keskelle kauneinta saaristoa ja merimaisemia, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.

Kannattaa hyödyntää myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Näitä ovat mm. UkiAr-mobiilisovellus, Kulttuuripolku-esite, Piiloleikki-patsaat sekä Uudenkaupungin museon erilaiset mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt.

Tutustu näihin ja koko viikon ohjelmatarjontaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Lisää tapahtumia: uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri

Jaa:

facebook twitterbird