Lokakuun viimeinen Kaupunginlahdella

Marraskuun menovinkit - Uudessakaupungissa tapahtuu

Kellon viisareita käännettiin viikonvaihteessa kesää kohti, mutta alkava marraskuu vie meidät aimo harppauksen kohti talvea. Ei hätää - valoa alkavan talven pimeyteen tuovat piristävät ja valoisat tapahtumat. Marraskuuta vietetään myös Lasten kuu – marraskuu -teemalla ja kulttuuripalvelut onkin koonnut monipuolisen kattauksen tämän lasten oman kulttuurikuukauden tapahtumista.

Perjantaina 4.11. Rauhanpuistossa ja koko keskustan alueella järjestetään muutaman vuoden koronatauon jälkeen jälleen Hehku-karnevaali. Koko perheelle suunnatussa tapahtumassa on luvassa mm. musiikki- ja tanssiesityksiä, poniajelua, valojonglöörausta, eri maiden herkkuja, kasvomaalausta ja paljon muuta! Hehku-karnevaalissa julkistetaan myös yleisöäänestyksellä valittu Vuoden Hehkuvin persoona 2022. Äläkä unohda pukeutua teeman mukaisesti, sillä myös illan paras Halloween-asu palkitaan!Luentojen ystäville on tarjolla mm. Katujen kertomaa -ilta, jossa museonjohtaja Mari Jalavan johdolla perehdytään vanhojen valokuvien avulla eri asuinaluieiden historiaan. 8.11. ovat vuorossa Pietolan, Janhuan ja Santtion asuinalueet. Uudenkaupungin merihistoriallisen yhdistyksen 24.11. merellisen illan aiheena on Pohjoismaiden vanhimman, yhä purjehtivan kaljaasi Olgan tarina, jonka tulee kertomaan Olgan omistaja Kimmo Hotanen.Uudenkaupungin Teatterin Tankki täyteen - maalla muuttajat esityksiä on enää kaksi jäljellä. Jos et siis vielä ehtinyt nähdä tätä Vilenien perheen, Sulon, Emmin, Juhanan, Ullan ja Reinikaisen sekä muitten hyvien tyyppien ratkiriemukkaita kohelluksia, suuntaa nokka kohti teatteria joko pe 11. tai la 12.marraskuuta. 
Lauantaina 19.11. siirrytään Suomen eniten katsotuimman kotimaisen musikaalin lumoihin, kun ensi-iltansa saa Juicen, Popedan ja Eppu Normaalin musiikin siivittämä Vuonna 85 -musikaali. Esitykset jatkuvat koko kevätkauden 25.3. asti.


Puutalokaupungin Joulu avataan virallisesti sunnuntaina 27.11. jolloin Kauppatorilla, Rauhanpuistossa ja kaupungin keskustassa on monenmoista ohjelmaa koko perheelle. Joulupukki muoreineen on paikalla tottakai ja mukavia löytöjä, vaikkapa pukinkonttiin voi tehdä niin Wanhanajan joulumarkkinoilla kuin keskustan palvelevissa putiikeissakin. Tunnelmalliset Jouluvalot syttyvät iltapäivän hämärtyessä iloksemme kaupungin keskustaan ja yllätysohjelmaakin on luvassa. Päivän aikana klo 13 voi lähteä tunnin mittaiselle opastetulle Tie Uudenkaupungin rauhaan -kierrokselle, ja kuulla lisää tämä Euroopan mittakaavassakin merkittävän rauhan synnystä ja sen vaikutuksista.


Wahlbergin museotalo koristautuu jouluiseen asuun ja avauspäivän 27.11. kunniaksi on museoon vapaa pääsy. Museon samaan aikaan avautuva ”Pakkasta ja pimeää” -näyttely esittelee elämää talvisessa Uudessakaupungissa ja on nähtävillä maaliskuun loppuun saakka.Joulun avauspäivä huipentuu tunnelmalliseen Puutalokaupungin Joulukonserttiin. Tämän vuoden tangoprinssi, Uudestakaupungista kotoisin oleva upeaääninen Lauri Ketonen, konsertoi Crusellissa The Stonewalls Bandin kanssa. Vierailijoina konsertissa kuullaan myös Leena Kallosta, Laura Heinoa ja Ida Kallioista.

Marraskuun monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa sekä Kalannin kirjastossa.

Kokosimme alla olevan linkin taakse koko marraskuun tapahtumalistauksen. Linkistä löydät lisätietoja näistä ja lisääkin mukavia tapahtumia, museoita, näyttelyitä, teatterit, konsertit, ravintoloiden ohjelmaa, ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia sekä erilaisia netti- ja mobiilisovelluksia, joiden avulla voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

Tästä koko marraskuun TAPAHTUMALISTAUKSEEN!

Tästä tapahtumakalenteriin!

 

Share:

facebook twitterbird