Toivo-patsas ja rauhanpuisto

Marraskuun menovinkit - valoa ja eloa marraskuuhun

Alkavaan pimeään marraskuuhun tuo valoa ja piristystä kuun runsas tapahtumatarjonta. Kokosimme jälleen koko kuukauden tarjonnan yksiin kansiin. Listauksesta löytyvät tapahtumat, museot, monipuoliset näyttelyt, teatteri, konsertit, liikunta- ja luontoaktiviteetit sekä erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Käynnissä on myös Lasten kuu -marraskuu - tapahtumakuukausi, joka tarjoaa mukavaa ohjelmaa perheen pienimmille.Uusikaupunkilaisen dekkarikirjailija Rake Tähtisen luotsaama Dekkarikävely Petäjämäen jäljillä johdattelee osallistujat dekkareista tutun hahmon, rikoskomisario Petäjämäen tutkimille murhapaikoille. Kierros järjestetään Pyhäinpäivänä 6.11.Uudenkaupungin Teatterissa jatkaa Neon 2 -yhtyeen musiikin ympärille rakennettu Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaali. Kulttuurikeskus Crusellissa kuullaan myös konsertteja. Uudenkaupungin VPK:n soittokunta ja nuorisopuhallinorkesteri ONE järjestävät viihdeiltakonsertin torstaina 11.11. Muska Babitzin haluaa kunnioittaa veljensä muistoa esittämällä Kirkan musiikkia Kirka TRIBUTE -konsertissa lauantaina 20.11.  Seitsemän lahjakkaan, unkarilaisen nuoren naisen ja miehen á cappella ryhmä Lauluyhtye BREVIS konsertoi Crusellissa sunnuntaina 21.11.  Turku Jazz Orchestran juhlakiertue rantautuu kulttuurikeskukseen torstaina 25.11.

Myös Vakka-Suomen musiikkiopisto järjestää konsertteja kuten Iltamusiikki 2.11., Aada Puukin sävellyskonsertti 19.11. sekä Demotilassa järjestettävät Huiluluokan konsertti 19.11. ja Kitaristien konsertti 26.11.  Tunnelmallisia joululauluja kuullaan myös Kalannin kirkossa sunnuntaina 21.11. Jussi Lammelan ja Rami Rafaelin tähdittämässä Pikkujoulukonsertissa.
Upeassa Kauppiaantalon Kotimuseossa voi nauttia Wanhanajan kaffesalongin uniikista tunnelmasta sekä kahvipöydän herkuista sekä tutustua Ihana vanha kaffekupit -näyttelyyn. Huomioithan, että kaffesalongeihin tulee varata liput etukäteen.Puutalokaupungin joulunvietto alkaa lasten ikiomilla pikkujouluilla Kauppatorilla 25.11. Puutalokaupungin joulun virallinen avauspäivä on sunnuntai 28.11., jolloin keskustassa on joulumarkkinoiden lisäksi ohjelmaa koko perheelle. Jouluvalot syttyvät, julistetaan pikkujoulurauha ja tapahtuma huipentuu ArtTeatron tuli-illuusioon.


Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa sekä kulttuurikeskus Crusellissa.

Automuseon aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Wahlbergin museotalo esittelee entisajan porvariskodin loistokkuutta sekä merenkulun kulta-aikaa. Kuun lopulla 28.11. avautuu museon joulunäyttely ”Odotusta ja iloa” – joulu lasten silmin 1940-luvulta 1990-luvulle.

Marraskuun tapahtumalistauksen pdf-tiedostoon pääset täältä!

Tapahtumakalenterista löydät tiedot kaikista tapahtumista.

Jaa:

facebook twitterbird