Kaupunginlahden rantaa ja pyöräilijä

Menovinkkejä alkavaan syksyyn

Tällä viikolla käännetään kalenterin lehteä syyskuun puolelle ja alkava syksy näkyy osittain myös tapahtumatarjonnassa. Kesän monet tapahtumat alkavat olla jo ohitse tai ainakin päättymäisillään. Männäisten jokaviikkoinen toritapahtuma Kalannissa järjestetään tulevana perjantaina viimeistä kertaa tänä kesänä.

Nähtävyyskohteistamme ovat edelleen avoinna tupakkatehtailijan upea porvariskoti Wahlbergin museotalo Talotarinoita -näyttelyineen sekä Suomen ehkä laajin Automuseo. Vanhojen mobiilien ja kattavan Saab-kokoelman lisäksi automuseossa on esillä Raunistulan nukkekotikerhon Hetkiä matkaltamme -näyttely.

Näyttelytarjonta on edelleen monipuolista.  Susanna Pihlajan upeita ja värikkäitä maalauksia on esillä Pakkahuoneen vierassataman kahvilassa. Runonkulman Galleriassa avautuu Ajan kanssa -näyttely, jossa esillä on turkulaisen taiteilijan Raimo Mattssonin akryylimaalauksia. Galleria Horisontissa vietetään Valto Vaalikiven 50-vuotistaiteilijajuhlaa ja esillä on Vaalikiven näyttely nimeltään Lähes kaikki. Gallerian vieressä sijaitsevassa Tupsulassa voi tutustua Tuhansien tupsujen näyttelyyn vielä syyskuun ajan. Kulttuurikeskus Crusellin syksyn ensimmäinen näyttely ”Toivontuoja” avautuu tällä viikolla. Näyttely on muodostettu Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden Kokeile taidetta! -kampanjan pohjalta, jonka aikana paikalliset taiteilijat – niin harrastelijat kuin ammattilaisetkin – haastettiin tekemään teoksia sekä hyväntekeväisyyden että oman taiteellisen mielenlaadun tutkimisen puolesta. Kampanjaan osallistui 18 taiteilijaa 45:llä eri teoksella. Monet osallistujista esittelevät töitään nyt ensi kertaa, kaukaisin osallistuja tulee Alankomaista asti. Nimensä näyttely sai Päivi Virkkusen maalauksen ”Hyvä sydän ja toivontuoja” mukaan. Näyttely on järjestetty yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Ugin paikallisyhdistyksen kanssa ja osa näyttelyn teoksista on myytävänä MLL:n tueksi.


Teatteriviihdettä on tarjolla ravintola Captain´s Makasiinissa kahtena tulevana keskiviikkoiltana, jolloin ravintolassa nähdään Uudenkaupungin Teatterin kuuden naisnäyttelijän naisenergiaa hauskasti esittelevä ”Ämmät palaa taas” teatteriesitys. Syksyiselle Kuutamoristeille kohti kuunsiltaa ja vilkkuvia väylävalojonoja voi lähteä Tiftö V -aluksella keskiviikkoiltana. Risteilylle kannattaa ilmoittautua ajoissa, sillä risteily toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 15 henkilöä.

Katso alla olevasta linkistä koko viikon listaus sekä ennakkotietoja syksyn tulevista tapahtumista.

Tästä MENOVINKKEIHIN!

Jaa:

facebook twitterbird