Alinenkatu pihakatu

Menovinkkejä Uudessakaupungissa 28.8.-10.9.2023

Elokuu vaihtuu pikkuhiljaa syyskuun kirpakkoihin aamuihin ja luonto valmistautuu syksyn väriloistoon. Vielä riittää myös auringonpaisteisia päiviä ja runsaasti mukavia tapahtumia. Alla olevaan listaukseen on koottu menovinkkejä parin seuraavan viikon tapahtumatarjonnasta. Nappaa vinkit talteen ja osallistu vaikka kaikkiin!


Mailis ja Eino - musiikkinäytelmää esitetään Kulttuurikeskus Crusellin alakerran pienellä näyttämöllä ma 28.8., ke 30.8., pe 1.9. ja ke 6.9. Mikko Rantasen käsikirjoittama ja ohjaama elämänmyönteinen musiikkinäytelmä perustuu Ulla-Maija Paalun kirjoittamaan kirjaan ”Hyv yötä jää nyt rakkahin” - Mailis ja Eino Saaren kirjeitä 1941-1946. Suuren suosion jo ennakkoon saavuttaneen musiikkinäytelmän esitykset ovat tällä hetkellä loppuun varattuja. Mahdollisia vapautuvia paikkoja voi tiedustella kulttuuritoimistosta, puh. 050 420 5401.

Uudenkaupungin kirjaston järjestämiin Syyskesän runokävelyihin voi osallistua tiistaina 29.8. ja torstaina 31.8. Reitin varrella pysähdytään kuuntelemaan runoja ja keskustelemaan niistä. Reitti on esteetön.

Tie Uudenkaupungin rauhaan -opastetulle kävelykierrokselle voi osallistua keskiviikkona 30.8. Kierroksen aikana opit enemmän Uudenkaupungin rauhasta. Pieni kävelykierros suurten asioiden tapahtumapaikoilla. Missä asuivatkaan rauhanneuvottelijat ja missä sijaitsivat heidän kansliansa? Kävelykierroksella käydään läpi suuren Pohjan sodan, isovihan ja Uudenkaupungin rauhan aikaisia tapahtumia kaupungissamme ja myös muualla Suomessa.

31.8. Toimintatorstaita vietetään Illallinen Uudenkaupungin taivaan alla teemalla. Uudenkaupungin Vanhat Talot ry toivottaa kaikki hyvästä ruuasta ja mukavasta seurasta kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan nauttimaan tunnelmallisesta kesäillasta Alisenkadun pihakatuosuudelle, Uudenkaupungin taivaan alle! Kivaa yhdessäoloa koko perheelle/seurueelle picnic illallisherkkuineen hyvän musiikin parissa. Pitkät pöydät ja valkoiset liinat odottavat ruokailijoita klo 19.00. Illan aluksi julkistetaan ja palkitaan Uudenkaupungin Upeat pihat -kilpailun voittajat. 


 
Viimeisellä Männäisten torilla perjantaina 1.9. teemana on Nuorten tori. Torimyynnin ja popup-kahvilan lisäksi torilla kuullaan mukavaa musiikkia ja siitä vastaa Vakka-Suomen musiikkiopisto. 

Tul toril teematorilla lauantaina 2.9. on Lähetystori. Lähetystori on tämän kesän viimeinen Tul toril -teematori. Tämän vuoden lähetystoria vietetään rauhan ja sovinnon teemojen ympärillä. 
Toritapahtuman myyntikojuista löytyy syksyn satoa, kotiruokaa, leivonnaisia ja käsitöitä. Lisäksi myynnissä lettuja, vohveleita ja grillimakkaraa lähetystyön hyväksi. Lähetystorin tuotto ohjataan seurakuntien nimikkokohteisiin ja pika-arvonnan tuotto Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen. 
Lähetyskentän terveiset kertoo Lars Pajuniemi Suomen Lähetysseurasta.  Katja Pihlajamäki esittelee Medialähetyksen Toivoa naisille -työtä. Torilla esiintyy myös  Uudenkaupungin seurakunnan kanttori Hanna Pishro sekä Lahja Pavela lasten kuoron kanssa.  


Samaan aikaan lauantaina 2.9. on koko perheen suosittu Syyslauantain Pop Up -tapahtuma. Kaupungissa on erilaisia yllätyksellisiä Pop Up-pisteitä teemalla leipää ja sirkushuveja. Tervetuloa mukaan popsahtelemaan Uudenkaupungin keskustaan!


Vaakahuoneen Poppis -Piironginlaatikon Pop Up ja kirppis -tapahtuma 2.-3.9. tarjoaa kivaa ohjelmaa ja elämyksiä nukketeatterin ja käsityön ystäville. 
Aikuisille ja erityisesti varttuneemmalle väelle tarkoitettu Ansan ja Taunon NukkeTeatteriKupletti -esitys klo 11, 12 ja 13, vain muutamalle katsojalle kerrallaan. 
Lapsille ja muille kiinnostuneille löytyy hauska nukenrakennustyöpaja, jossa Kertun ohjauksessa tehdään yksinkertainen helposti liikuteltava nukke. Nukkepaja klo 10, 11.30, 12.30 ja 13.30. Alle kouluikäiset voivat osallistua aikuisen seurassa.


Tangofinaalin väriläiskän ja Uudenkaupungin oma nousevan tähden, Ville-Markus Vesterisen - Musiikkiuran avauskonsertti kuullaan Kulttuurikeskus Crusellissa la 2.9. klo 19. Vesterinen esittää tunnettuja kappaleita tangomusiikista popmusiikkiin ja keikalla päästään kuulemaan myös Vesterisen omaa musiikkituotantoa. 
  


Kätköistä kiertoon - Uudenkaupungin kirppistapahtumassa su 3.9. on tarjolla iloista pihakirppismeininkiä. Seuraa portinpielien tapahtumakylttejä ja tule tekemään löytöjä! 


Torstaina 7.9. klo 18 voi suunnata Tarinoiden Kaupunginlahti -opastetulle kävelykierrokselle. Tarinoiden Kaupunginlahti -kierros johdattaa kulkijan uusikaupunkilaisten merkkimiesten jäljille ja kertoo paljon kaupungista, sen historiasta ja nykypäivästä. Matkan varrella kuullaan myös purjelaivojen tarinoita. Kierros on esteetön. 
 


Vielä on myös risteilykesää jäljellä. Maanantain 28.8. risteily suuntautuu tänä kesänä viimeistä kertaa Selkämeren kansallispuiston eteläisimpään käyntikohteeseen, Katanpään linnakesaarelle.  Upeaan Isonkarin majakkasaareen risteillään syksyn tullen perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Risteilyt varataan täältä. 

Wahlbergin historiallisessa museotalossa on mielenkiintoinen näyttely ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa”. Näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. 


Autofanien kannattaa tutustua myös Automuseon vanhoihin mobiileihin sekä Saab-kokoelmaan. Näyttelyiden ystävien kannattaa piipahtaa Kulttuurikeskus CrusellissaPakkahuoneella, Galleria Horisontissa sekä TupsulassaRunonkulman Galleriassa on esillä Kai Relantin maalauksia Moninaisia tuokioita -näyttelyssä. 

POMMISTA BONKKIIN! Henrik Helpiön kädenjäljet retrospektiivinen 70 v -juhlanäyttely on avoinna Gasthaus Pookin ravintolassa, pihapiirissä sekä liiterissä, ravintolan aukioloaikoina syyskuun alkupäiviin asti. 

Liikuntaa voit harrastaa vaikkapa golf-kentällä, maastopyöräilylenkeillä, uimarannoilla, virkistyssaunoilla, luonto- ja kuntopoluilla, Velhoveden rengastiellä, ulkokoris- tai Padelkentillä, Skeittipuistossa, juoksuportaissa sekä frisbeegolfradoilla. Tarjolla on myös erilaisia ulkojumppia.

28.8.-10.9. menovinkkilistauksesta löydät nämä ja paljon muuta. Listauksessa myös erilaiset mobiilisovellukset ja reitit, joilla pääset tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti tai vaikkapa virtuaalioppaan johdolla. 

Katso 28.8.-10.9.2023 koko tapahtumalistaus!
 

Tästä Uudenkaupungin tapahtumakalenteriin!

Share:

facebook twitterbird