Punainen taivas Myllymäellä

Menovinkkejä viikonloppuun 29.9.-1.10.2023

Uudenkaupungin syksyssä ei tekemisistä tule pulaa. Tässä menovinkkejä tulevaan 29.9.-1.10. viikonvaihteeseen. Ohjelmaa löytyy niin kulttuurinnälkäisille, shoppailijoille, kulinaristeille, lapsiperheille, luonnon ystäville kuin bilehileillekin. Tutustu tarjontaan ja nappaa vinkit talteen!

Supersuosittu Uki Open Stage! perjantaina 29.9. klo 18 mahdollistaa kulttuurikeskus Crusellin lavan halukkaiden esiintyjien vapaaseen käyttöön. Voit myös tulla seuraamaan ja kannustamaan esityksiä katsomosta käsin. 

Museon kulisseissa
Museon kulisseissa Keittolassa lauantaina 30.9. pääsee tutustumaan museoiden näkymättömämpään työhön. Entisen Seikowin kansakoulun ruokalan tiloissa säilytetään ja tutkitaan nykyään Uudenkaupungin museon taide- ja tekstiilikokoelmia. Kokoelmatyötä esittelee museoamanuenssi Jonna Junkkila kahdessa ryhmässä, ensimmäinen klo 11 ja toinen klo 12. Esittelyyn on ennakkoilmoittautuminen. 


Uudenkaupungin Teatterissa nähdään la 30.9. klo 13 sujuvasanainen ja vauhdikas komedia "Kuin tuhka tuuleen". Vanhapiikasisarusten sekä hulttio veljenpojan konkurssikypsässä hautaustoimistossa riittää menoa ja yllätyksiä loppumetreille saakka. 


Uudenkaupungin Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa on reilusti yli sata autoa, hyvä valikoima veteraanimopoja, moottoripyöriä sekä kaksi lentokonetta. Museossa voi nähdä maailman laajimman Saab-näyttelyn sekä autokorjaamoiden historiaa. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 


Santtiorannan päättäreitä   eli Santtioranta Campingin kesäkauden päätösjuhlaa vietetään lauantaina 30.9. klo 15-22. Puuhaa ja tekemistä riittää koko perheelle. Musiikista vastaa Rami Helle ja King Drapes. Illan kruunaa ilotulitus.


Bar m´UKIssa on la 30.9. artistivieraana Uniklubi. 
Public House Olkkarissa vietetään la 30.9. Olkkarin Octoberfestiä  ja ohjelmassa myös olut- ja makkaraviesti. Musiikkitarjonnasta huolehtii klo 18 Juhani Mistola ja klo 21.30 Cover Ups. 
Ravintola Kirstassa viihdytään sekä perjantaina että lauantaina karaoken parissa. 
Makunautintoja Kaupunginlahden rannalla tarjoilevat lisäksi myös ravintolat Bistro Bay ja Captain´s Makasiini 


Viikonlopun kunniaksi voi myös tutustua taiteeseen. 
Pakkahuoneen kahvila on avoinna vielä sunnuntaihin 8.10. asti päivittäin klo 8-20 ja näyttelytilassa on esillä Pentti Koivikon ”Muuttolintuja”. 
Galleria-Taidelainaamo Horisontissa voi tutustua Kotien aarteita -näyttelyyn, kun yleisö on tuonut taideaarteitaan esille galleriaan. Horisontti on avoinna lauantaina klo 10-13.
Tupsulan tuhansien tupsujen näyttelyyn pääsee lauantaina tutustumaan klo 10-14. 
Runonkulman Galleriassa avautuu lauantaina 30.9. klo 14 Hannele Salmelan maalausten näyttely nimeltään "Vain öisin liikkuvat haltijat". Galleria on avoinna lauantaina klo 11-15. 
Kulttuurikeskus Crusellissa on meneillään Vakka-Suomen Taideyhdistyksen syysnäyttely teemalla "Kipinä". Näyttely on viikonvaihteessa avoinna tulevana sunnuntaina 1.10. klo 12-16. 


Uudenkaupungin elokuvateatteri Kuvala on lajissaan yksi Suomen vanhimpia, yhä toimivia elokuvateattereita. Leffojen ystäville Kuvala tarjoilee viikonloppuna mm. uutuusleffa Speden, Kaurismäen Cannesissa palkitun Kuolleet lehdet, uudistetun koko perheen klassikon Muumipeikko ja pyrstötähti sekä kovien toimintasankareiden Expend4bless. 


Luontokohteista suosittelemme esimerkiksi keskusta-alueella Kasarminlahden esteetöntä luontopolkua upeine lintulavoineen ja taukopaikkoineen tai Hiunjärven luontopolkua, jossa myöskin voi bongata linnustoa. Kummastakin kohteesta löytyy myös laavu. Velhoveden rengastie vie saarten lomitse Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon. Rengastien varrella, luonnonkauniissa Pyhämaassa, sijaitsee merellinen Pamprinniemen luontopolku.

Uudenkaupungin uniikit, palvelevat ja toinen toistaan viehättävämmät putiikit houkuttelevat shoppailijoita ja tarjolla onkin monipuolinen kattaus liikkeitä ja tuotteita, lyhyiden välimatkojen päässä toisistaan. Lokalahden Nopperlassa sijaitsevan Antiikki-Taide Klaaran perustamisesta tulee kuluneeksi 50-vuotta. Juhlan kunniaksi antiikkiliikkeessä on avoimet ovet la 30.9. ja su 1.10. molempina päivinä klo 10-17. Tarjolla on kakkukahvit sekä runsaat valikoimat eri aikakausien esineistöä ja taidetta. 
 

Share:

facebook twitterbird