Kirjasto ja kukat

Uudessakaupungissa tapahtuu - menovinkit viikolle 36

Viikon 36 menovinkit – tarjolla toimintaa, tapahtumia ja näyttelyitä

Orastavaa syksyntuntua, putoilevia lehtiä ja ihania tapahtumia – tätä ja paljon muuta on syyskuu Uudessakaupungissa. Keräsimme viikon 36 tapahtumia yksiin kansiin etsintää helpottamaan. Kootusta listauksesta löytyvät tapahtumat, museot, monipuoliset näyttelyt, tilaisuudet sekä erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti.

Maanantaina 5.9.Uudenkaupungin tori täyttyy liikunnan riemusta, naurusta ja kannustuksesta kun Pirkka Street Basket rantautuu jälleen kaupunkiimme. Keskiviikkona 7.9. tanssiseura Sekahaku järjestää maksuttoman tutustumispäivän lavatansseihin.

Torstaina 8.9. voit lähteä mukaan opastetulle Tarinoiden kaupunginlahti -kävelykierrokselle. Kierros johdattaa kulkijan uusikaupunkilaisten merkkimiesten jäljille ja kertoo paljon kaupungista, sen historiasta ja nykypäivästä.

Kerää joukkue kasaan ja osallistu lauantaina 10.9. Ämpärporin kaupunkijotokseen. Onni-pelle viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin sunnuntaina 11.9. BlueTimessä Kalannissa.

Uudenkaupungin Teatterin syksyn aloittaa Tankki täyteen, maallamuuttajat esitykset. Ensi-ilta on la 10.9.

Uudenkaupungin museo on aina oiva vierailukohde. Wahlbergin museotalo esittelee entisajan porvariskodin loistokkuutta sekä merenkulun kulta-aikaa. Vaihtuvassa näyttelyssä esillä Päälle pantavaa – Poimintoja pukuhistoriasta tarjoaa monenmoista ihasteltavaa menneiltä ajoilta.

Automuseon aarteisiin pääsee tutustumaan päivittäin ja Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon hienon, koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn.

 

Merellä voi nauttia syksyisen kauniista maisemista keskiviikosta sunnuntaihin päiväristeilyn merkeissä M/S Kertulla Isokarin majakkasaarelle.

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa ja Pakkahuoneen kahviossa.

Liikunnan ystäville on tarjolla monenlaista tekemistä. Tarjolla on mm. matalan kynnyksen maastopyöräilyä ja suviuintia. Aurinkoisella säällä voi seurata lintuja ja nauttia luonnosta vaikka Hiunjärven luontopolulla. Kasarmilahden esteettömällä luontolavalla pääsee veden tuntumaan seuraamaan luonnon ihmeitä. Lisäksi kaupungin lukuisat frisbeegolfradat tarjoavat monipuolista ulkoliikuntaa koko perheelle.

Suosikkireitti, Velhoveden rengastie, vie keskelle kauneinta saaristoa ja merimaisemia, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.

Kannattaa hyödyntää myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Näitä ovat mm. UkiAr-mobiilisovellus, Kulttuuripolku-esite, Piiloleikki-patsaat sekä Uudenkaupungin museon erilaiset mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt.

Aikamatka vanhaan Uuteenkaupunkiin” on uusi suunnistuspeli, jota pelataan omatoimisesti Uudenkaupungin keskustassa kännykällä tai tabletilla. Pelissä yhdistyvät mobiililaitteen käyttö, liikkuminen sekä uuden oppiminen.

Pyhämaan Kotiseutuyhdistys ry ja Uudenkaupungin museo ovat laatineet yhteistyössä uuden mobiilioppaan Pyhämaan kirkonkylän alueelta. Älylaitteella käytettävä opas esittelee Pyhämaan menneisyyttä kaikkiaan kahdeksan eri pysähdyspaikan avulla. Pyhämaan idyllinen kylämiljöö kutsuu aikamatkalle menneeseen.

Tutustu näihin ja koko viikon ohjelmatarjontaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista.

Share:

facebook twitterbird