Torilla

Uudessakaupungissa tapahtuu - menovinkkejä viikolle 37

Tällä viikolla on luvassa jälleen monenlaista kulttuuritarjontaa. Tiistaina klo 18 kaupungin kulttuuripalvelut kutsuu kulttuurikeskus Cruselliin koolle kulttuurialan tekijöitä, asiantuntijoita, yhteistyökumppaneita ja yleisöä keskustelemaan kulttuurin merkityksestä ja nykytilasta Uudessakaupungissa. Teatteriviihdettä on tarjolla ravintola Captain´s Makasiinissa tulevana keskiviikkoiltana klo 19, jolloin ravintolassa nähdään Uudenkaupungin Teatterin kuuden naisnäyttelijän naisenergiaa hauskasti esittelevä ”Ämmät palaa taas” teatteriesitys.

Viikon loppupuolella siirrytäänkin vähän erilaisiin tapahtumiin. Lauantaina 12.9. klo 12-15 kannattaa suunnata kohti Kaupunginlahden rantaa, kun valtakunnallinen Street fishing -kalastuskilpailu rantautuu Uuteenkaupunkiin. Kilpailussa kalastetaan rannalta, kahden hengen joukkueena. Kolme parasta joukkuetta palkitaan ja voittajat saavat Uudenkaupungin Kalakunkku 2020 -tittelin! Lauantai-iltana Pyhämaan nuorisoseurantalolla on tarjolla dekkarijännitystä parhaimmillaan. Jännittävässä ”Murha mielten mukaan” -teatteriesityksessä seurataan nuoremman konstaapeli Kettusen murhatutkimuksen etenemistä, huumoria unohtamatta.

Sunnuntaina voi Crusellissa seurata Suomen Majakkaseuran elokuvaesityksiä klo 15 alkaen.
Elokuvina nähdään Aika Porkkalan majakkasaarilla, Matkani majakalle, Märket sekä Haaveena Bogskär.
Tilaisuudessa on myynnissä majakkaseuran tuotteita ja tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Ugin merihistoriallisen yhdistyksen kanssa.

Nähtävyyskohteistamme ovat edelleen avoinna tupakkatehtailijan upea porvariskoti Wahlbergin museotalo Talotarinoita -näyttelyineen sekä Suomen ehkä laajin Automuseo. Vanhojen mobiilien ja kattavan Saab-kokoelman lisäksi automuseossa on esillä Raunistulan nukkekotikerhon Hetkiä matkaltamme -näyttely.

Näyttelytarjonta on muutenkin monipuolista ja taidetta voi bongata ainakin kulttuurikeskus Crusellissa, Pakkahuoneen vierassatamassa, Runonkulman Galleriassa, Galleria Horisontissa sekä tuhansien tupsujen Tupsulassa.

Katso alla olevasta linkistä koko viikon listaus sekä ennakkotietoja syksyn tulevista tapahtumista.

Tästä MENOVINKKEIHIN!

 

Jaa:

facebook twitterbird