Kävelijät Kaupunginlahden rannalla

Viikon 29 menovinkit - kaupunki täynnä tekemistä

Näin heinäkuun puolen välin jälkeen Uudenkaupungin tapahtumatarjonta on monipuolisimmillaan. Tekemistä löytyy aamusta iltaan ja vauvasta vaariin, viikon jokaiselle päivälle. Maalaisfestari Karjurock käynnistyy ja Crusell-musiikkiviikko alkaa viikon lopulla. Kokosimme jälleen listauksen viikon tapahtumista, näyttelyistä, museoista, konserteista, festareista, kesäteatterista, toreista, opastetuista kierroksista, omatoimisista opastuskierroksista, liikuntamahdollisuuksista sekä muista aktiviteeteistä.

Heti viikon alussa alkaa Mamsellimyllyssä kummitella. Tämä jännittävä äänitarina on kuultavissa Myllymäen puistoalueella päivittäin viikon ajan 24.7. asti klo 10-20.

Tiistaina ja torstaina voi lähteä Myllymuorin mukaan koko perheen Myllytonttu lähtee avaruuteen seikkailuretkelle. Tiistaina pääsee myös kokemaan vanhojen pihojen ja puutarhojen tunnelmaa Uudenkaupungin Vanhat talot ry:n järjestämällä Pihat- ja puutalot kierroksella. Vallilan vauhdikkaat vuosikymmenet -opastus tutustuttaa Wallilan kartanon pihapiiriin ja talon historiaan sunnuntaina 24.7.

Uudenkaupungin matkailuoppaiden historiapainotteisella kävelykierroksella keskiviikkona 20.7. perehdytään Suomen laajimman empiretyylisen puukaupungin historiaan ja valoitetaan myös nykypäivää. Kierros on maksullinen ja lähtö tapahtuu Pakkahuoneen torilta klo 14. Lauantain opastuskierros alkaa jo klo 11 ja sen aikana pysähdytään kuuntelemaan torilla myös Crusell-musiikkiviikon torikonsertti Päivän Puhallus. Pakkahuoneen ohjelmallisella iltatorin lavalla keskiviikkona viihdyttävät Mika ja Anssi.

Uudenkaupungin alueen kirkkoihin, keskustassa sijaitsevaan Vanhaan kirkkoon, Kalannin Pyhän Olavin kirkkoon, Lokalahden kirkkoon sekä Pyhämaan ainutlaatuiseen Uhrikirkkoon ja uuteen kirkkoon pääsee tutustumaan keskiviikosta sunnuntaihin.

Dekkarikävelyllä Petäjämäen jäljillä vieraillaan rikospaikoilla keskikesällä torstaisin klo 17.30. Rikoskomisario Petri Petäjämäki kollegoineen on selvittänyt rikoksia idyllisessä Uudessakaupungissa kahdeksan jännityskirjan verran. Dekkarikävelyillä Petäjämäen luonut kirjailija Rake Tähtinen esittelee niin kirjoissa esiintyneitä murhapaikkoja kuin muitakin kirjasarjan keskeisiä paikkoja. Kierros on maksullinen.

Keskiviikosta lauantaihin voi osallistua maailman kovimmille maalaisfestareille Lokalahden Nopperlan Karjurockissa. Esiintyjinä mm. Lordi, Uriah Heep, Klamydia, Neon 2, Uniklubi, Popeda, Sanni, JVG, Dingo, Neljä Ruusua, Status Quo, Kaija Koo ja Haloo Helsinki.

Toimintatorstaina voi osallistua tuolien Maalauspajaan  ja Myllymuori pitää lapsille oman leikkihetken Rauhanpuistossa. Taidetalo Pilvilinnan kahviterassilla on torstaina 21.7. tarjolla mukavaa pelimannimusiikkia Ämpärporin pelimannien tahdittamana.

Perjantaista sunnuntaihin on tarjolla lukuisia tapahtumia mm. perjantaina Männäisten tori, lauantaina Tul toril -teematorilla on vuorossa Musatori. Musatorilla pidetään Crusell-viikon aloituspuhallus.
Crusell-musiikkiviikon teemana on tänä vuonna kultainen 20-luku. Viikko käynnistyy lauantaina Pierrot Lunairen avauskonsertilla kulttuurikeskus Crusellissa ja sunnuntaina kuullaan Wienistä rakkaudella -konsertti Vanhassa kirkossa.Upeita konsertteja on tarjolla koko seuraavan viikon ajan.

Santtioranta Camping tarjoaa viikoittain ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Santtiorantaan ovat tervetulleita campingalueella majoittujat kuin turistit sekä kaupunkilaisetkin.

Merellä voi nauttia vilvoittavasta merituulesta keskiviikosta sunnuntaihin päiväristeilyn merkeissä M/S Kertulla Isokarin majakkasaarelle ja perjantaisin sightseeing-risteilystä Uudenkaupungin lähisaaristossa klo 18-20.

Pyhämaan Suviteatterin näyttämöllä nähdään Veera Niemisen tekstiin pohjautuva Avioliittosimulaattori.

Monipuoliseen näyttelytarjontaan pääsee tutustumaan mm. Kulttuurikeskus Crusellissa, Runonkulman Galleriassa, Galleria-Taidelainaamo Horisontissa, Tupsulassa ja Pakkahuoneen kahviossa.

Suosikkikohteisiin lukeutuvat Taidetalo Pilvilinna, Wahlbergin museotalo, Merimiehenkotimuseo ja Luotsimuseo, Automuseo, Bonk-museo sekä Uudenkaupungin Merikeskus tarjoavat monipuolista ja vaihtelevaa nähtävää jokaiseen makuun.

Liikunnan ystäville on tarjolla monipuolista tekemistä. Tarjolla on mm. nurmikko zumbaa, matalan kynnyksen maastopyöräilyä, puisto- ja beachjoogaa. Aurinkoisella säällä voi seurata lintuja ja nauttia luonnosta vaikka Hiunjärven luontopolulla. Kasarmilahden esteettömällä luontolavalla pääsee veden tuntumaan seuraamaan luonnon ihmeitä. Lisäksi kaupungin lukuisat frisbeegolfradat tarjoavat monipuolista ulkoliikuntaa koko perheelle. Käätyjärven kuntokävely haastaa ulkoilemaan ja nauttimaan kesästä.

Suosikkireitti, Velhoveden rengastie, vie keskelle kauneinta saaristoa ja merimaisemia, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa.

Kannattaa hyödyntää myös erilaiset netti- ja mobiilisovellukset, joilla kaupunkiin ja sen historiaan voi tutustua omatoimisesti. Näitä ovat mm. UkiAr-mobiilisovellus, Kulttuuripolku-esite, Piiloleikki-patsaat sekä Uudenkaupungin museon erilaiset mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt.

 

Tutustu näihin ja koko viikon ohjelmatarjontaan TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tapahtumakalenterista löydät lisää tapahtumia ja tiedot kaikista näistä tapahtumista.

Jaa:

facebook twitterbird