Kaupunginlahden rantaa raameissa

Huhtikuun menovinkit Uudessakaupungissa tapahtuu 2.-14.4.2024

Tervetuloa huhtikuu! Luonto herää talviunestaan ja hiekoitushiekat siivotaan pois kaduilta ja teiltä. Välillä nautitaan jo kevään lämmöstä ja auringosta, kun taas toisinaan värjötellään vielä hyisen viimaisessa kelissä. Ei hätää – monia mukavia tapahtumia on kaupungissamme tarjolla huhtikuussakin. Koko kaupungin kohtaamispaikka Pakkahuone avautuu 12.4. Kaupunginlahden rannalla ja tarjolla on näyttelyitä, luentoja, museoita, teatteria, konsertteja, ravintoloiden ohjelmaa ja vaikka mitä kivaa - perheen pienimpiäkään unohtamatta. 
 

Kulttuurikeskus Crusellissa keskiviikkona 3.4. klo 18 järjestettävä Suomalaisten laulujen ilta -konsertti on kunnianosoitus sotiemme veteraaneille ja se järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kansallisen veteraanipäivän juhlatilaisuuden sijaan. Tilaisuudessa lauletaan yhdessä rakastetuimpia ikivihreitä yhteislauluja, joista monet ovat tuttuja jo kansakouluajoilta. Tilaisuudessa esiintyy myös mieskuoro Laulu-Veikot.
 

Mikään ei ole totuutta ihmeellisempää, joten miksi ei tekisi näytelmää ihan aidoista tilanteista. Näin tehtiin Uudenkaupungin Teatterissa, jossa Sattuu ja Tapahtuu -näytelmän viimeiset esitykset nähdään la 6.4. ja la 13.4. klo 13.  Ihmisiä pyydettiin kirjoittamaan itselleen tai jollekin toiselle sattuneita mokia. Muokatuista tarinoista koottiin teatteriesitys. Oman palasensa palapeliin tuo myös Uudenkaupungin Teatterin improvisaatioryhmä, jonka taidonnäytettä nähdään esityksessä sekä kohtausten välillä että esitysten lopussa. Näin yleisökin voi vaikuttaa näytelmän etenemiseen! 
 

Lapset pääsevät sukeltamaan satujen ihmeelliseen maailmaan Uudenkaupungin kirjastossa torstaina 4.4. klo 9.30. Joka toinen torstai järjestettävässä Satutuokiossa satutädit Tuula ja Susan lukevat uusia satukirjoja. 
Vauvoille loruillaan ja lauletaan MLL:n Ipanamessissä tiistaina 9.4. klo 11. 

Mikäli kaipaat apua raha-asioissasi, torstaina 4.4. klo 12 Coworking- ja etätyötila Messin neuvotteluhuoneessa on Talousneuvola, jossa ovat paikalla Uudenkaupungin kaupungin asumisneuvoja, Varhan sosiaalipuolen, Ulosottolaitoksen ja Kelan edustajat sekä talous- ja velkaneuvoja. Saat henkilökohtaista apua ja vastauksia kysymyksiisi. Palvelu on maksuton, ja voit keskustella huolistasi anonyymisti.  

Uudenkaupungin Työväentalolla järjestetään uusikaupunkilaisten liikkeiden perinteinen Halpamyynti perjantaina 5.4. klo 7 alkaen. Myytävänä on mm. kenkiä, vaatteita, sisustustuotteita, vahakankaita, neulelankoja, Colosé -kosmetiikkaa ja paljon muuta. Nälkäisenäkään ei tarvitse olla, sillä myynnissä on myös lohikeittoa sekä sämpylöitä, pullaa ja kahvia. 

Kalannin kirjastossa järjestetään Sellaista elämä on! -toivelaulujen ja runojen ilta tiistaina 9.4. klo 18. Runomies Reijo Vähälä on kiertänyt Suomea vuodesta 1994 ja Sellaista elämä on -valikoimassa onkin  150 runoa ja 72 laulua. Kuulijat pääsevät valitsemaan tulkittavat runot ja laulut paikan päällä!
 

Uudenkaupungin Uuden kirkon ovet ovat avoinna vapaaehtoisvoimin torstaisin klo 16-18 omaehtoista hiljentymistä varten. Kirkon rukousalttarin ääressä voit sytyttää halutessasi tuohuksen.  

Vakka-Suomen musiikkiopiston opettajan Sirke Ruikkalan pianonsoiton oppilaita kuullaan Pienessä Pianoillassa kulttuurikeskus Crusellissa perjantaina 12.4. klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy.
 

Vanhan talon ostajaa ja asukkaita kiinnostaa aina talon historia ja sen aiemmat asukkaat.
Miten lähdet etsimään tietoa Uudenkaupungin ruutukaava-alueen rakennusten tai asukkaiden historiasta? Lauantaina 13.4. klo 10 Kräkin talossa Vakka-opiston ja UVT ry:n kurssilla Rakennuksen historia ja asukkaat luennoivat museonjohtaja Mari Jalava ja hankekoordinaattori Tiina Hero. 

Ainutlaatuista iltaa upeiden sävelmien ja koskettavien tarinoiden parissa voi viettää kulttuurikeskus Crusellissa sunnuntaina 14.4. klo 15 Pentti Hietanen & Tessa Virta Duon konsertissa: Minulta sinulle. Luvassa on viihdyttävä ja koskettava musiikillinen matka tarinoiden lomassa Pentin nuoruusvuosista tähän päivään. 

Jännitys Pohitullissa tiivistyy ja koripallon ystävät pääsevät seuraamaan korisliigan pudotuspelejä. Korihait saa vastaansa Kataja Basketin Joensuusta perjantaina 5.4. sekä 12.4. Uusikaupunki Areenalla.
 

Porvariskodin loistokkuutta ja merenkulun kulta-aikaa

Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museo on avoinna ti-pe klo 12-15.


Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 

Näyttelyiden ystäville 

Vakka-Opiston vuotuinen kuvataidekurssien kevätnäyttely on nähtävillä 3.-17.4. välisen ajan kulttuurikeskus Crusellissa. 
 

Galleria-Taidelainaamo Horisontin huhtikuun taiteilijana esittäytyy Heli Sammalisto näyttelyllään IRTI! Horisontista voi myös vuokrata edullisella kuukausihinnalla taidetta kotiin. Galleria on avoinna ke-pe klo 12-15 ja la klo 10-13.
 

Pakkahuoneen kahvio avaa ovensa kesäkauteen 12.4., ja kauden ensimmäinen taidenäyttely on Kai Hyvärisen Taltanlastun puuveistoksia -näyttely 12.4.-26.5. Pakkahuone on avoinna joka päivä klo 8-20.

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. Tupsula on avoinna ti ja to klo 13-17 ja la klo 10-14.

Liikunnan iloa

Uudenkaupungin uimahalli on oikea vesiliikunnan keidas. Saman katon alta allasosaston ja hauskan vesiliumäen lisäksi löytyvät mm. kahvio, kuntosali ja judosali. 


Talviuinti pitää flunssapöpöt loitolla ja parantaa vastustuskykyä. Talviuinnin ystäville on tarjolla muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 
 

Jos alkavasta keväästä huolimatta mielit hiihtämään, ei hätää, hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä on ihannesää liikkumiseen 7.4. asti. Hiihtolenkin lisäksi Vahterusringissä on kuntorata esim. sauvakävelyyn, juoksuun, rullaluisteluun ja pyöräilyyn. Kuntoputkesta löytyy myös golfsimulaattori.

Ulos luontoon 

Luonnosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Keskusta-alueella sijaitsee lintujärvenäkin tunnettu Hiunjärvi luontopolkuineen ja laavuineen. Kasarminlahden esteettömälle ulkoilureitille ja lintulavalle  pääset patikoimaan vaikkapa urheilukentän pysäköintialueelta. Reitin läheisyydestä löytyy myös laavu. Korsaaressa sijaitseva Oinassaaren laavu on myös mukava retkikohde. Matkaa Uudenkaupungin keskustasta tulee noin 18 kilometriä Lepäisten suuntaan. Reppuun mukaan grillattavaa ja menoksi!

Herkullisiin hetkiin

Ruoka on Uudessakaupungissa maittavaa ja sitä on tarjolla monissa erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Ravintolat tukevat lähituotantoa, joten lautaselta löytyy aina myös paikallisten tuottajien antimia. Ajoittain ravintoloissa on myös ohjelmaa. Bar m´UKIssa  voi keskiviikosta perjantaihin laulaa karaokea, ja la 6.4. klo 22 esiintyy Dilemma. Kahvila-Ravintola Vihreässä Valossa Lokalahdella on la 6.4. tarjolla Pekan karaokea.  Ravintola BlueTimessa Kalannissa la 13.4. musisoi Chris & Laurell Trio. Valitse suosikkiravintolasi, tule herkuttelemaan tai muuten vain viihtymään. Lisätietoja Uudenkaupungin ravintoloista löydät täältä. 

 

Elokuvien ystäville on tarjolla Suomen vanhimpiin lukeutuvan, tänä vuonna 100-vuotta täyttäneen elokuvateatteri Kuvalan ohjelmisto, johon pääset tutustumaan Kuvalan omilta nettisivuilta ja josta liput voi myös ostaa ennakkoon.

Lisätietoja näistä ja lisää tapahtumia löydät alla olevasta linkistä. 

Menovinkit 2.-14.4.2024

Tästä tapahtumakalenteriin

 

 

Share:

facebook twitterbird