Maaliskuinen Kaupunginlahdenranta

Maaliskuun 18.-31.3.2024 menovinkit Uudessakaupungissa

Maaliskuun lupaava keväinen alku vaihtui hienoiseksi takatalveksi. Ei hätää, aurinko paistaa, kevät etenee ja kivoja tapahtumia on jälleen tarjolla niin pienille kuin isommillekin kaupunkilaisille ja vierailijoille. Pääsiäislauantaina kannattaa koko perheen voimin suunnata Uudenkaupungin keskustaan, lankalauantain Pop Up -tapahtumaan. Noidillakin on lankalauantaina riemukkaat juhlat ja illansuussa nähdään ensimmäistä kertaa myös Ristintie-kulkue! Parin viikon tapahtumavinkit on jälleen koottu alla olevaan listaukseen. Nappaa vinkit talteen ja eikun menoksi!

 

Maaliskuussa on jäljellä vielä kaksi komedian mestarin Moliéren viimeiseksi jäänyttä, poskettoman hauskaksi kehuttua Luulosairas-esitystä. Jari Luolamaan ohjaamat teatteriesitykset nähdään Uudenkaupungin Teatterissa 19. ja 23.3.
  


Ugin Vanhat Talot ry:n toimistolla järjestetään torstaina 21.3. klo 17 Kodin metallipintojen käsittely-kurssi. Illan aikana käydään läpi kodin metallien puhdistus- ja pinnoitusvaihtoehtoja. Ota mukaasi pieni metalliesine rautaa, pronssia tai kuparia. Kurssin hinta on 10 €. Kurssiin on ennakkoilmoittautuminen.
 

Lapset ja nuoret ovat tervetulleita perjantaina 22.3. klo 14 Uudenkaupungin kaupunginkirjastoon koristelemaan pajunoksia omaksi iloksi tai virpomista varten. Kirjasto tarjoaa välineet. 
Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille lapsille ja nuorille.

Amerikkalainen huippukokki Granger Simmons kutsuu sinut ”Syötävän hyvää” – lyhytelokuvasarjan historialliseen ensi-iltaan, red carpet -vastaanottoon ja Vakka-Suomen elintarviketeollisuuden iltaan pe 22.3. klo 18-20 kulttuurikeskus Cruselliin. Ukipolis Oy:n Syötävän Hyvää hanke on järjestäjä ja Master Chef Suomen kilpailija, Marita Frimodig toimii tapahtuman Hostina. Illan punainen matto tilaisuus alkaa klo 17:30 ja ohjelma klo 18.
 

Uudenkaupungin Työväentalolla järjestetään lauantaina 23.3. klo 10 alkaen Kirppistapahtuma ja huutokauppa, jonka tuotto käytetään Työväentalon hyväksi. Pöytävaraukset ja lahjoitukset tulee ilmoittaa keskiviikkoon 23.3. mennessä tekstiviestillä numeroon 044 5568117/ Jaana Reijonsaari-Korsman.
 

Talven jälkeen kaipaavat niin mieli kuin kehokin rentoutumista sekä uutta puhtia. Siihen on hyvä mahdollisuus Runonkulman Galleriassa Mieli kohti kevättä-miniretriitissä. Retriitin järjestävät Sammokka ja Pikkukylän Puoti järjestävät yhdessä lauantaina 23.3. klo 15.30.
 

Anneli Saaristolla on juhlavuosi. 75-vuotissyntymäpäivänsä ohella hän on ollut estradilla 55 vuotta. Lisäksi ikonisen La Dolce Vitan Euroviisuesityksestä tulee kuluneeksi 35 vuotta. Kulttuurikeskus Crusellissa sunnuntaina 24.3. klo 15 järjestettävä juhlakonsertti kantaa nimeä La Dolce Diva. Luvassa on suuria tunteita ja unohtumattomia kappaleita koko Annelin pitkältä levytysuralta.
 

Mikään ei ole totuutta ihmeellisempää, joten miksi ei tekisi näytelmää ihan aidoista tilanteista. Syksyllä 2023 ihmisiä pyydettiin kirjoittamaan mokista, joita on sattunut itselle tai jollekin tutulle. Niiden pohjalta tehtiin näytelmä Sattuu ja tapahtuu, joka seuraava esitys nähdään tiistaina 26.3. klo 19 Uudenkaupungin Teatterissa. Tarinoita on muokattu ja oikeat nimet korvattu keksityillä nimillä.
 

Lapset pääsevät sukeltamaan satujen maailmaan, kun satutädit Tuula ja Susan lukevat heille uusia kuvakirjoja Kalannin kirjaston satutuokiossa torstaina 28.3. klo 9.30. 
 

Vakka-Suomen musiikkiopiston syventävissä opinnoissa olevat oppilaat Suvi Lehtonen ja Veera Sarajuuri järjestävät yhteisen Hiekka -lopputyökonserttinsa torstaina 28.3. klo 18.30 kulttuurikeskus Crusellissa.
 

Uudenkaupungin Uuden kirkon ovet ovat avoinna vapaaehtoisvoimin torstaisin klo 16-18 omaehtoista hiljentymistä varten. Kirkon rukousalttarin ääressä voit sytyttää halutessasi tuohuksen. 
 

 

Koko perheen suosittu kaupunkitapahtuma starttaa Uudenkaupungin kevätkauden! Tervetuloa Uudenkaupungin keskustaan Pääsiäislauantaina 30.3. klo 10 alkaen  Lankalauantain Pop Up-tapahtumaan. Mukana jopa 30 hauskaa pop up -pistettä ja ohjelmaa! Pistäydy pisteillä tai kierrä vaikka kaikki! Katso lisää päivän ohjelmasta tästä.

Pääsiäisenvietto jatkuu, kun noidat juhlivat ja kutsuvat mukaan riemukkaaseen menoon!  Noitien Juhlakokoontumisajot vietetään Gasthaus Pookin liiterissä lauantaina 30.3. klo 11. Koko perheen ohjelmallinen Nukketeatteri Piironginlaatikon 40-vuotistapahtuma lennättää Kyöpelinvuoren noidat ja velhot Uuteenkaupunkiin.  Tiedossa on hauskaa ohjelmaa ja suklaamunia. Halutessasi voit pukeutua noidaksi, velhoksi tai muuksi satuhahmoksi. Pookin liiterin terassilla on tarjolla lohikeittoa ja lettuja (maksullinen). Juhlan jälkeen on vielä hauskuuttelua Alisenkadun Telmarinin puoleisella alueella, jossa on hyvä kiitorata noitien luudille. 
 

Pääsiäislauantaina 30.3. klo 20 alkaen Uudenkaupungin hämärtyvässä katukuvassa nähdään ensimmäistä kertaa Via Crucis ristintie -draama ja kulkue. Tapahtuma toteutetaan talkoohengessä yhdessä paikallisten ja lähiseudun toimijoiden sekä asukkaiden kanssa. Tervetuloa mukaan kulkueeseen ja seuraamaan ristintien näytelmää. Tilaisuus alkaa klo 20 Getsemanen puutarhasta eli Myllymäeltä, josta kulkue siirtyy Pookin pihan tuomion kautta Uuden kirkon portaille ristiinnaulitsemiseen. Pääsiäisen ilosanoman tunnelmaan päästään kiinni heti draaman jälkeen Uudessa kirkossa jatkuvassa lämminhenkisessä ylistyslauluillassa. 
 

Koripallofaneille on luvassa Korisliigan ylemmän jatkosarjan kotipeli lauantaina 30.3 klo 17 Uusikaupunki Areenalla, kun Korihait ja Karhu Basket Kauhajoki ottavat mittaa toisistaan. 

Porvariskodin loistokkuutta ja merenkulun kulta-aikaa

Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa.  ”Kapteenit – moniosaajia merellä ja maissa” -näyttelyssä pureudutaan kahdeksan kapteenin elämään sekä kotikaupungissa että kaukana merillä. Näyttely on esillä 29.3. asti. 

Autofaneille


Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna päivittäin klo 11-17. 


Näyttelyiden ystäville 

Galleria-Taidelainaamo Horisontin maaliskuun taiteilijana esittäytyy Kyösti Hallikainen näyttelyllään Ikkunoita ja ovia. Horisontista voi myös vuokrata edullisella kuukausihinnalla taidetta kotiin. Galleria on avoinna ke-pe klo 12-15 ja la klo 10-13.
 


Uudenkaupungin merihistoriallinen yhdistys täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja juhlistaa vuotta mm. kulttuurikeskus Crusellissa olevalla merellisellä näyttelyllä Meri ja Uusikaupunki  28.3. asti. Näyttely esittelee runsaan esineistön ja valokuvamateriaalin avulla sitä, mikä merkitys merellä on Uudellekaupungille ollut ja on vieläkin. Esillä on runsaasti meriaiheisia maalauksia, merenkulkuun ja kalastukseen liittyvää esineistöä ja valokuvamateriaalia.

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. Tupsula on avoinna ti ja to klo 13-17 ja la klo 10-14.


Runonkulman Galleriassa uusikaupunkilainen Nukketeatteri Piironginlaatikko juhlistaa 40-vuotista taivaltaan Nukkejuhlat-näyttelyllä 30.3. asti. Näyttelyssä on poimintoja teatterin toiminnasta vuosilta 1984-2024.  Galleria on avoinna ke 16-19 ja la 11-15.

Liikunnan iloa

Uudenkaupungin uimahalli on oikea vesiliikunnan keidas. Saman katon alta allasosaston lisäksi löytyvät mm. kahvio, kuntosali, judosali sekä rohkeimmille hauska vesiliukumäki. 

Talviuinnin sanotaan pitävän flunssapöpöt loitolla ja parantavan vastustuskykyä. Talviuinnin ystäville on tarjolla muutamia vaihtoehtoja. Haimion vapaasaunan talviuintiin voi osallistua lauantaisin klo 16-19, osoitteessa Haimiontie 351. Haimion Metsälehdon saunan talviuinnin ajankohta on sunnuntaisin klo 16-18, osoitteessa Haimiontie 365. Talviuintimahdollisuus löytyy myös Santtiorannan laiturilla  ja laiturin läheisyydessä ovat lämmitetyt pukutilat käytettävissä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.00-19.00. Sauna ei ole talvikäytössä. 
 

Jos ulkoladuille ei aina pääsisikään, ei hätää, hiihto- ja kuntoputki Vahterusringissä on aina ihannesää liikkumiseen. Noin kilometrin pituinen lenkki maastoradan varrella on vaihtelevaa ja korkeuseroja on 16 metriä. Hiihtolenkin lisäksi Vahterusringissä on kuntorata esim. sauvakävelyyn, juoksuun, rullaluisteluun ja pyöräilyyn. Kuntoputkesta löytyy myös golfsimulaattori, joka tarjoaa aidon golfelämyksen 90 golfkentän valikoimalla ympäri maailman. Pääsiäisenä palvelutiski on avoinna vain lauantaina klo 10-13. Kauden viimeinen hiihtopäivä on sunnuntai 7.4.

Ulos luontoon 

Merellisestä luonnosta pääsee suotuisissa talviolosuhteissa nauttimaan esimerkiksi Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Keskusta-alueella sijaitsee lintujärvenäkin tunnettu Hiunjärvi luontopolkuineen ja laavuineen. Kasarminlahden esteettömälle ulkoilureitille ja lintulavalle  pääset patikoimaan vaikkapa urheilukentän pysäköintialueelta. Reitin läheisyydestä löytyy myös laavu. Korsaaressa sijaitseva Oinassaaren laavu on myös mukava retkikohde. Matkaa Uudenkaupungin keskustasta tulee noin 18 kilometriä Lepäisten suuntaan. Reppuun mukaan grillattavaa ja menoksi!

Herkullisiin hetkiinRuoka on Uudessakaupungissa maittavaa ja sitä on tarjolla monissa erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Ravintolat tukevat lähituotantoa, joten lautaselta löytyy aina myös paikallisten tuottajien antimia. Ajoittain ravintoloissa on myös ohjelmaa. Bar m´UKIssa voi keskiviikosta perjantaihin laulaa karaokea ja la 23.3. viihdyttää monipuolinen lauluntekijä Salla Flinkman. La 23.3. Captain´s Makasiinissa kuullaan sanavalmista 76 Notes -duoa. Public House Olkkarin la 30.3. esiintyjä on Pasi Vainionperä. Valitse suosikkiravintolasi ja tule herkuttelelmaan. Lisätietoja Uudenkaupungin ruokapaikoista löydät täältä. 

Elokuvien ystäville on tarjolla Suomen vanhimpiin lukeutuvan, tänä vuonna 100-vuotta täyttäneen elokuvateatteri Kuvalan ohjelmisto, johon pääset tutustumaan Kuvalan omilta nettisivuilta ja josta liput voi myös ostaa ennakkoon. 

Lisätietoja näistä ja lisää tapahtumia löydät alla olevasta linkistä. 

Menovinkit - Uudenkaupungin tapahtumat 18.-31.3.2024

Tästä tapahtumakalenteriin

 

Share:

facebook twitterbird