Tyttö Katanpäässä rannalla

Katanpään linnakesaari

Sijainti 60 0 36,87’ N ja 21 0 11,02’ E.

Selkämeren kansallispuiston eteläisin käyntikohde

Katanpään linnakesaari sijaitsee sadunhohtoisen Ströömin varrella, Kustavin Lypyrtin saarella ja on osa Selkämeren kansallispuistoa. Saaren ainutlaatuinen luonto, historiallinen rakennuskanta ja suojainen satama tekevät siitä monipuolisen retkikohteen.

Linnake rakennettiin jo 1910-luvulla tsaari Nikolai II:n hallituskaudella. 1930-luvulla linnakkeella toimi myös varavankila. Linnakkeen rakenteet ja rakennelmat on suojeltu muinaismuistolain nojalla, kuten mukulakivitie ja puinen vesitorni.

Nykyään Katanpäässä voit yöpyä, ruokailla, saunoa tai järjestää kokouksia ja juhlia. Opastetulla kierroksella tutustutaan saaren huikeaan historiaan. Vierassatamaan voit saapua omalla veneellä.

 

Share:

facebook twitterbird

Kuljetukset ja opastukset

Jukka Grönblom,
puh. 0400 590 868

Majoitukset, saunat, kahvila ja ruokatilaukset

Merja Siekkinen, puh. 045 128 3508
www.katanpaa.fi

Facebookissa: facebook/katanpää
www.katanpaa.fi

Palvelut: Kahvio, tilaussaunat, vierasvenesatama, suihkut, wc:t huoltorakennuksessa, opaspalvelut, satamapuoti, majoitus ja kokoustilat.
Tilaussaunat: Kolme tilaussaunaa. Saunojen yhteydessä uimalaituri. Varaukset Satamakahviosta.
Vierassatamapalvelut: Suojaisa satama, poijukiinnitys, septitankin tyhjennys, vesi ja sähkö.
Opaspalvelut: Opaspalvelut tilauksesta puh. 0400 590 868.
Majoitus: Historiallisessa Upseerintalossa kaksi huoneistoa, joiden tiloihin voi majoittua pienemmällä tai isommalla ryhmällä. Kasarmilla 2-16 hengen huoneita.
Kokoustilat: Historialliseen armeijan ruokasaliin sijoitetut kokoustilamme palvelevat kokouskäytössä, tilojen yhteydessä olevaan erilliseen tarjoiluhuoneeseen on saatavilla tilauksesta aamiainen, lounas tai illallinen.