Kalastajat laiturilla

Kalastusluvat

Kalastusluvat

Uudenkaupungin kaupungin omistamilla vesialueilla onkiminen ja pilkkiminen on sallittua maksutta. Viehekalastukseen yhdellä vavalla tarvitaan valtion kalastonhoitomaksu. Pyydyskalastukseen ja uisteluun enemmän kuin yhdellä vavalla tarvitaan valtion kalastonhoitomaksu ja vesialueenomistajan lupa.

Uudenkaupungin kaupungin vesialueelle myönnetään seuraavia virkistyskalastuslupia:

-Verkkokalastuslupa (6 €/pyydysmerkki). Yksi henkilö voi lunastaa korkeintaan 8 pyydysmerkkiä. Yli 65 vuotiaat saavat yhden verkonmerkin ilmaiseksi. Yhdellä pyydysmerkillä saa laskea yhden 3 x 30 m:n verkon.

-Yleiskalastuslupa (6 €/henkilö) oikeuttaa käyttämään seuraavia pyydyksiä:

• Pitkäsiima (enintään 100 koukkua/pitkäsiima)
• Katiska enintään 5 kpl
• Koukkukalastus 10 kpl koukkuja (täkykoukku, iskukoukku)
• Vetouistelu ja siian kelaonginta useammalla kuin yhdellä vavalla (6€/lisävapa)

-Ravustus ainoastaan omaan käyttöön  35 € / 10 mertaa / henkilö.

Pyydykset tulee merkitä kalastuslain edellyttämällä tavalla, pyydysmerkillä ja kalastajan nimellä ja yhteystiedolla. Pyydysmerkki on kiinnitettävä pyydyksen merkkikohoon tai verkkojadan uloimman pään merkkikohoon. Isku- ja syöttikoukkuihin kiinnitetään yksi merkki viittä koukkua kohden.

Lupien myynti. Uudenkaupungin kaupungin kalavesien verkko- ja yleiskalastuslupia voi lunastaa matkailutoimistosta ja palvelupiste Passarista (Rauhankatu 10) sekä Uudenkaupungin karttapalvelusta (Välskärintie 2), joista saa myös kaupungin kalastusaluekartan ja kalastusmääräykset.

Kaikki 18–64 -vuotiaat kalastajat maksavat kalastonhoitomaksun. Maksu ei koske pilkkijöitä, mato-onkijoita tai silakkalitkalla kalastavia. Vapakalastajat voivat kalastonhoitomaksun maksettuaan kalastaa yhdellä vavalla koko maassa kaikilla niillä alueilla, joilla ennen on saanut kalastaa läänikohtaisilla maksuilla. Muut kalastajat maksavat kalastonhoitomaksun ja sen lisäksi vesialueen omistajan luvan. Tämä koskee muun muassa pyydyskalastusta ja vetouistelua usealla vavalla.

Huom. Koronatilanteen takia Mörnen virastotalo (Välskärintie 2C) saattaa olla suljettu. Aukiolon voi tarkistaa: uusikaupunki.fi

Kalastonhoitomaksu vuonna 2021: 45 €/vuosi, 15 €/7 vrk ja 6 €/vuorokausi.

Kalastonhoitomaksun voi maksaa netissä, puhelimitse tai palvelutiskillä.

Uuden lain mukaan kaikki kalastonhoitomaksun maksavat kalastajat rekisteröityvät kalastonhoitomaksurekisteriin. Rekisteröinnin yhteydessä kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika. Tietoa käytetään kalavesien ja -kantojen hoidossa. Rekisteröitymisen vuoksi ei maksua voi enää suorittaa suoraan tilisiirtona.

1. Eräluvat-verkkokauppa

Kirjaudu www.eraluvat.fi sivustolla verkkokauppaan, rekisteröidy ja lunasta kalastonhoitomaksusi. Tositteen voi tulostaa tai tallentaa esimerkiksi mobiililaitteelle.

2. Eräluvat-sovellus

Sovelluksella voit maksaa kalastonhoitomaksun helposti ja nopeasti. Maksuvälineeksi käy debit- tai credit-kortti.

3. Palvelunumero 020 69 2424 (arkisin 9–16)

Soita palvelunumeroon ja rekisteröidy. Saat postitse maksutositteen, jolla voit maksaa kalastonhoitomaksun. Säilytä kuitti maksusta.

3. Palvelupiste

Kalastonhoitomaksun ja rekisteröitymisen voi suorittaa Metsähallituksen luontokeskuksissa ja R-kioskissa (+ 3 €). Palvelupisteestä saat heti mukaasi tositteen kalastonhoitomaksun suorittamisesta.

Kuitti kalastonhoitomaksun suorittamisesta tulee olla aina mukana kalastaessa. Ikään perustuvan kalastusoikeuden todistamiseksi on suositeltavaa pitää kalastettaessa mukana henkilöllisyystodistusta. Kalastuksenhoitomaksu koskee kalastusta koko Suomessa, paitsi ei Ahvenanmaalla.

Jaa:

facebook twitterbird