Uudenkaupungin rantamakasiinit ja pljon ihmisiä terasseilla sekä kävelemässä terassien ohi

Uudenkaupungin menovinkit 27.5.-9.6.2024

Kesä on täällä ja mitä ihanimmat ilmat! Päiväkodeissa ja kouluissa vietetään kevätjuhlia ja virkeän raikas merikaupunkimme toivottaa tervetulleiksi niin matkailijat kuin mökkiläisetkin. Luvassa on jälleen monenlaisia tapahtumia. Nuorille on perjantaina 7. kesäkuuta Santtiofestit, ja kaupunkimme virallinen kesänaloitus eli Merefesti lauantaina 8. kesäkuuta. Listauksesta löydät kahden seuraavan viikon menovinkit. Pidempää suunnittelua varten tutustuthan tapahtumakalenteriimme, jonka linkin löydät alalaidasta. Muistathan myös viihtyisät ravintolamme. Tervetuloa viettämään ihastuttavaa kesää! 

Lapset ja nuoret tervetuloa askartelemaan kesäisiä kirjanmerkkejä Uudenkaupungin kirjaston lastenosastolle tiistaina 28.5. klo 14. Kirjasto tarjoaa askarteluvälineet.

Vakka-Suomen Latu ry. täyttää 40 vuotta ja kutsuu viettämään juhlapäivää Metsälehdon saunalle tiistaina 28.5. klo 12-18. Tapio Pääkön hernekeittoa on tarjolla 100:lle ensimmäiselle ja tapahtumassa on myös mm. kahvitarjoilu, lasten puuhanurkka, luontovisa ja saunakin on lämpimänä. Tilaisuus on kaikille avoin.

Satya jooga järjestää ilmaisen tutustumisen puistojoogaan Myllymäen puistossa torstaina 30.5. klo 18. Nappaa mukaasi juomapullo, jooga-/jumppamatto sekä viltti loppurentoutusta varten, ja tule rohkeasti kokeilemaan! 

Uudenkaupungin Uuden kirkon ovet ovat avoinna torstaisin klo 16-18 omaehtoista hiljentymistä varten. Kirkon rukousalttarin ääressä voit sytyttää halutessasi tuohuksen.   

Isonkarin majakkasaarelle risteillään 31.5. ja 1., 2., 5., 6., 7. ja 9. kesäkuuta matkustaja-alus M/S Kertulla. Matkalla pääset näkemään sisäsaariston kaunista luontoa sekä rannattomana avautuvan Selkämeren, runsaasti lintuja sekä merimerkkejä. Perillä Isossakarissa syödään lounas kasarmiravintolassa ja tutustutaan oppaan johdolla saaren luontoon, historiaan sekä tietysti itse Suomen kolmanneksi vanhimpaan valomajakkaan.

Rokki soi perjantaina 31.5. klo 13 alkaen Salmenkartanon Palvelukeskuksen Kartanorokissa! Erityisryhmille suunnatun, kaikille avoimen rockfestarin lippuja saa ostettua vain ennakkoon ja avustajat pääsevät rokkaamaan ilmaiseksi.  

Kesäloman alkamisen kunniaksi on 1.6. klo 18-22 nuorisotalo Vantissa 7 lk-17-vuotiaiden Koulujen päätösnuokkari, jossa on tarjolla jäätelöä ja pientä suolaista naposteltavaa. Hauskaa kesälomaa nuoret! 

Myllymäellä on 12+ vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän ystävilleen Sateenkaarevien oma piknik 5.6. klo 16. Tarjolla on pikkupurtavaa, ja mukaan voi ottaa myös omat eväät. 

Kalannin Kylähiidessä Punamultaa ja muita perinteisiä maaleja-kurssilla keskiviikkona 5.6. klo 16 valmistetaan ja maalataan perinteisillä punamulta-, petroliöljy- ja tervamaaleilla. Faluninpunaista punamultamaalia on mahdollista ostaa omaan astiaan. 


Kaipaatko innostusta, tukea tai yhteistyökumppaneita omiin luoviin projekteihisi? Tai haluatko vain tulla nauttimaan muiden ihmisten seurasta kulttuuriaiheisten keskustelujen parissa? Luovien ihmisten vertaistukiryhmässä kulttuurikeskus Crusellissa keskiviikkona 5.6. klo 18. Eri taidemuotojen harrastajat voivat jakaa ja kehittää ideoitaan, inspiroitua toinen toisistaan, sekä pohtia syntyjä syviä. 

Tuleville 7.- luokkalaisille järjestetään 6.6. klo 12-15 Seiskapäivä Santtion uimarannalla. Tule tutustumaan tuleviin luokkakavereihin! Ohjelmassa on piknik, pelejä ja mukavaa yhdessäoloa. 


Nuorten oma kesätapahtuma Santtiofestit on perjantaina 7.6. klo 18-21 Santtiorannalla, jossa esiintyy Rap-artisti Mäkki. Tapahtuma on maksuton, päihteetön ja energiajuomaton. 

Tervetuloa perjantaina 7.6. klo 16 Männäisten kesätorille! Torimyynnin lisäksi torilla on tuttuun tapaan Pop-up kahvila, johon on mukava tulla nauttimaan kahvilan herkuista. Musiikista vastaa Ville-Markus Vesterinen. 

Kuvassa poseeraavaa riskilää sekä monenlaisia muita siivekkäitä pääsee näkemään Isonkarin linturisteilyllä 8. kesäkuuta. Samalla on mahdollista tutustua Pohjanlahden korkeimpaan majakkaan ja nauttia raikkaan meren kimmellyksestä sekä lintujen kevätmuuton huumasta. 

Väättäsen maatilalla vietetään Varhaisperunakarnevaalia lauantaina 8.6. klo 10-17. Ohjelmassa mm. varhaisperunamyyntiä, voit myös kuokata omat perunasi. Pakkahuoneen ruokapisteellä myynnissä mm. ruoka-annoksia, jäätelöä ja herkullisia Pakkahuoneen munkkeja. Lapsille poniratsastusta, pomppulinna ja työkoneisiin tutustumista. Livemusiikista vastaa Jani Forsman & Hot Potatoes.

Historian havinaa - museojuna-ajelut Turun ja Uudenkaupungin välillä jatkuvat jälleen. Koe nostalginen juna-ajelu lättähatulla la 8.6. Aikataulu ja hinnat löytyvät www.hmvy.fi

Vuoden 2024 Merefestiä vietetään lauantaina 8.6. Luvassa on hulinaa ja tapahtumia niin Uudenkaupungin Kaupunginlahden rannalla, kuin ympäri kaupunkia. Katso tarkemmat tiedot ja ohjelmien päivitys Merefestien viralliselta sivulta merefesti.fi/


Lähde mukaan Uudenkaupungin matkailuoppaiden järjestämälle ja suositulle kotiseutukierrokselle. Seuraavaksi on vuorossa Pyhämaa tiistaina 11.6. Lähtö on Uudenkaupungin linja-autoasemalta klo 18. 

 Porvariskodin loistokkuutta ja merenkulun kulta-aikaa


Paikallishistoria herää henkiin museoissa. Tupakkatehtailijan entinen porvariskoti, 
Wahlbergin museotalo, esittelee alakerrassa entisajan porvariskodin loistokkuutta ja yläkerrassa merenkulun kulta-aikaa. Museo on avoinna ti-pe klo 12-15.

Et löydä lumovoimaisempaa tutustumiskohdetta kuin Bonk-museo, joka tarjoaa mahdollisuuden tutkia valtavan Bonk Business Inc. teollisuus- imperiumin taustoja. Bonk on hullunkurinen fantasiatuote, joka juontaa juurensa kuvataiteilija Alvar Gullichsenin ideasta. Oy Bonk AB on kuvitteellinen perheyhtiö, jonka ympärille on kehittynyt kokonainen historia ja jonka nimissä on tehty, jos jonkinlaisia keksintöjä. Kesällä Bonkin Lasten Keksimössä voivat perheen pienimmät suunnitella ja rakentaa oman Bonk-koneen. Museo on avoinna 4.6. alkaen ti-la klo 11-15. 

Automuseon kolmessa isossa näyttelyhallissa niin pienempien kuin isompien autofanien päiväunet käyvät todeksi. Raunistulan nukkekotikerho on pystyttänyt museoon koko perhettä viihdyttävän Minimaailma-näyttelyn. Automuseo on avoinna toukokuussa päivittäin klo 11-17 ja kesäkuun alusta joka päivä klo 10-18.

Näyttelyiden ystäville 

Pakkahuoneen vierassataman kahvion näyttelytilassa on 7.7. asti  Hanna ja Jari Laurikon näyttely .  Pakkahuone on avoinna toukokuussa joka päivä klo 8-20 ja 1.6. alkaen päivittäin klo 8-22.

Uudenkaupungin lasten ja nuorten kuvataidekoulun kevätnäyttely 16.5.-5.6. päättää Vakka-opiston kevätnäyttelykauden kulttuurikeskus Crusellissa.


 Galleria-Taidelainaamo Horisontti tarjoaa taide-elämyksiä! Toukokuun taiteilijana on Heli Sammalisto näyttelyllään Kiveltä kivelle. Kesäkuussa on esillä Oona Leonsaaren näyttely "Kuoleman kaunista". Näyttelyn avajaisia vietetään ti 6.6. klo 18. Galleria on avoinna ke-pe klo 12-15 ja la klo 10-13.  

Runonkulman Galleriassa voi tutustua Mervi Levasen Mielentiloja -näyttelyyn vielä 29.5. asti. Galleria on avoinna keskiviikkoisin klo 16-19 ja lauantaisin klo 11-15.    

Tuhansien tupsujen Tupsulassa on esillä ainutlaatuisia tupsuista tehtyjä teoksia, uutuutena eläinhahmoja. Näyttelyn hauskat tupsuteokset ovat levittäytyneet myös näyttelytilan ulkoseinille. Tupsula on avoinna ti ja to klo 13-17 ja la klo 10-14.

Liikunnan iloa 

Uudenkaupungin uimahalli on oikea vesiliikunnan keidas. Saman katon alta allasosaston ja hauskan vesiliumäen lisäksi löytyvät mm. kahvio, kuntosali ja judosali. 

Tule aistimaan luonnon rentouttava vaikutus joogatessa, maa lattiana, taivas kattona ja linnunlaulu, puiden humina taustamusiikkina.. Satya jooga järjestää puistojoogaa Myllymäen puistossa kesätorstaisin 6.6. alkaen.
 

Liikunta ja hyvinvointi Ellenillä on tarjolla kesäjumppia mm. Kalannin työväentalolla ja Sorvakon rantanurmella. Tunnit sopivat kaikille perusterveille liikkujille. Luvassa hyvää musiikkia ja hyvää fiilistä! 

Padel Uusikaupunki tarjoaa upeat puitteet supersuositun padelin harrastamiseen aivan keskustassa. Kaksi kilpatason led-valaistua kenttää sijaitsevat Kaupunginlahden rannalla Crusell-puistossa, lähellä kaikkia palveluita. Yksittäisiä kenttävuoroja voi varata tunniksi tai pidemmäksi aikaa ja säännölliseen harrastamiseen on tarjolla vakiovuoroja. 

Liikunnanriemua upeassa ympäristössä. Pihaleikkien klassikko, joka ei jätä ketään kylmäksi. Padelkenttien läheisyydessä oleva uusi koripallokenttä on kaikkien vapaassa käytössä.

Hyvän tuulen golfia meren äärellä. Uudenkaupungin täysmittainen 18-reikäinen golfkenttä on samaan aikaan merenrannalla ja lähes kaupungin keskustassa.

Kaupunginlahden pohjukassa, hienolla paikalla lähellä keskustaa ja merta sijaitsee upea Skeittipuisto-pumptrack. Skeittiparkista osa on suunnattu asfalttisena aloittelijatasoisille käyttäjille temppujen harjoitteluun ja täysbetonien osio antaa mahdollisuudet harjoitella lajia, vaikka olympiatasolle saakka.

Kaikille avoimia maastopyöräilyn yhteislenkkejä ajellaan sunnuntaisin. Maastopyörälenkille voi lähteä matalalla kynnyksellä ja ensikertalaisetkin otetaan mielellään reitille mukaan. Lenkeillä ajellaan osallistujien tason mukaan.


Kappale Suomen kauneinta saaristoa on tällä reitillä ulottuvillasi ilman venettä tai huolta lautta-aikatauluista - tämän takaa saarten lomitse rakennettu tie. Hurauta koko 50 kilometrin mittainen reitti yhtä soittoa tai nautiskele saariston tunnelmasta pitkän kaavan mukaan. Velhoveden Rengastie vie sinut Uudenkaupungin pohjoiseen saaristoon, Makeanvedenaltaan ympäri.

Tiistaisin on kesän ajan tarjolla suviuintia Metsälehdon saunalla klo 18-20. Sauna on tilava ja antaa hyvät löylyt. Laiturilta on mukava pulahtaa veteen, mutta rannasta pääsee veteen myös suoraan. Pukuhuoneet ovat käytössä niin naisille kuin miehillekin. Uinti on maksullinen.
 

Haimion vapaasaunalla on suviuintia päivittäin. Vapaasauna on kaikille avoin ja se sijaitsee yleisen uimarannan yhteydessä. Ensimmäinen saunoja lämmittää saunan. Saunaa hoitaa ja ylläpitää Jokisivun nuorisoseura ry. 

Ulos luontoon 

Luonnosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Keskusta-alueella sijaitsee lintujärvenäkin tunnettu Hiunjärvi luontopolkuineen ja laavuineen. Kasarminlahden esteettömälle ulkoilureitille ja lintulavalle  pääset patikoimaan vaikkapa urheilukentän pysäköintialueelta. Reitin läheisyydestä löytyy myös laavu. Korsaaressa sijaitseva Oinassaaren laavu on myös mukava retkikohde. Matkaa Uudenkaupungin keskustasta tulee noin 18 kilometriä Lepäisten suuntaan. Reppuun mukaan grillattavaa ja menoksi!

Herkullisiin hetkiin

Ruoka on Uudessakaupungissa maittavaa ja sitä on tarjolla monissa erityylisissä ravintoloissa ja kahviloissa. Ravintolat tukevat lähituotantoa, joten lautaselta löytyy aina myös paikallisten tuottajien antimia. Ajoittain ravintoloissa on myös ohjelmaa.  Bar m´UKIssa viihdyttää lauantaina 1.6. klo 23.59 monilahjakas Paul Elias, ja perjantaina 7.6. klo 00.00 Salla Flinkman & Band, DJ tanssittaa aamuyöhön asti. Merefestilauantaina klo 14 Terassikaraoke by DJ Miko, klo 18 Salla Flinkman acoustic, klo 20 Terassikaraoke by DJ Miko ja klo 00:00 Salla Flinkman & band, DJ tanssittaa aamuyöhön asti! Ravintola Captain´s Makasiinissa esiintyy lauantaina 1.6. klo 21.30 Särmä Trio, ja perjantaina 7.6. estradille saapuu 76 Notes. Merefestilauantaina 8.6. esiintyvät klo 12 Iiris & Päivi, klo 15 Mikko Itäranta, klo 19 Kalle & Susse ja klo 22.30 illan lopuksi lavan valtaa Dinturist.  Pakkahuoneen terassin After Work-perjantaissa ovat esiintymässä 31.5. Rami Helle ja 7.6. Rami Rafael. 

 

Lisätietoja näistä ja lisää tapahtumia löydät alla olevasta linkistä. 

Menovinkit 27.5.-9.6.2024

Tästä tapahtumakalenteriin


 

Share:

facebook twitterbird