taidetalo pilvilinna

Konsthuset Pilvilinna (Drömvärlden)

SOMMARENS POPULÄRASTE TURISTMÅL I NYSTAD 
Konsthuset Pilvilinna (Drömvärlden)

Kaféterrass, 100 rosarter, kortbutik, 100 skulpturer, försäljningsutställningar, temadagar!

Humor, glada färger, naivistisk konst, doften av rosor och vacker havsutsikt – allt detta är Pilvilinna. Väggarna, golven och taken i Pilvilinna är målade fulla med bilder, både inuti och utanpå huset. Konstnären Raija Nokkalas försäljningsutställningar och humoristiska skulpturer i huvudbyggnaden, längs konststigen och i de tre uthusen ger betraktarna glädje och välbefinnande.

I trädgården har husets herre anlagt ett rosarium med över hundra rosarter. De olika rosarterna som blommar växelvis under sommaren tillför färgprakt och blomsterdoft till trädgården. Spetsstugan och de årligen växlande konstutställningarna, de stämningsfulla konststigarna i skogen, kaféterrassen vid havet, delikatessbordet och kortbutiken som presenterar Pilvilinnas egna produkter garanterar att Pilvilinna blir ett minnesvärt och unik upplevelse för turisten.

Pilvilinna ligger ungefär tre kilometer från Nystads centrum i riktning mot Hiu-Lepäinentie, bredvid stadens badstrand. Det passar också utmärkt som ett konstmål för hela familjen. Vid havet, i sin egen möblerade tvåa, bor Pablo-kaninen. En njutningsfull stund på kaféterrassen med utsikt över havet kröner dagen i det unika Pilvilinna.

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.
Please accept marketing-cookies to watch this video. 

raija [at] nokkala.net

Dela:

facebook twitterbird

Hiuntie 212, 23500 Uusikaupunki

KONSTHUSET PILVILINNA
Hiuntie 212 23500 Nystad 
www.taidetalopilvilinna.fi

Öppet: 

25.6-10.8 2024 tis, ons, tors och lör kl. 14–18. 
Inträdesavgift under vanliga öppettider 7 € /person, 5 € /barn 2–10 år.

VIP-KORT 
Under vanliga öppettider kan man också köpa ett VIP-kort för 14 €, som ger fri entré till Pilvilinna under alla vanliga öppettider under sommaren.

GRUPPTIDER 
För att undvika trängsel önskas grupper över 10 personer boka sin egen besökstid utanför de vanliga öppettiderna 15.5-31.8 2024.

Gruppris 8 € / person inklusive guidning, minst 150 € / grupp.

Förfrågningar och bokningar: 

Nystads turistbyrå, tel. +358 (0)50 420 5333 matkailu@uusikaupunki.fi 
eller raija@nokkala.net