Myllymuori, tonttu ja puu

Myllymuoris 10-årsjubileumsäventyr

Myllytonttu och knepiga nötter 

Myllytonttu har en låda full av frågor. Han har varit på strömmingsköp och undrat hur strömmingen en gång simmade in på nystadsbornas matbord. Vad mer har ätits? Varför behövdes salt, och varifrån fick man det? Fanns det ett bageri i staden? Vilka läckerheter kunde man hitta på stadens bord under festdagar? Vi möter också Myllytonttus djurvänner som berättar om sina favoritmaträtter. Kurre Ekorre har undersökt sammansättningen av nötter och vet allt om nötter. Kommer Myllytonttus frågor i lådan att lösas i ett svep eller blir djurvännernas och äventyrarnas svansar intrasslade?

Myllytonttu har i Ringmöllans gömmor funderat över saker relaterade till Nystads forntid. Och vad har fartygen fört med sig och tagit med sig?

Det roliga nya äventyret till Myllymuoris 10-årsjubileum tar oss från en berättelse till en annan genom musik, lek och små uppgifter. Rutten går till fots medan man ser Nystads sevärdheter i sällskap av den glada Myllytonttu och Myllymuori.

Familjeäventyrsresorna arrangeras tillsammans med turistbyrån och Stiftelsen för Nystads Svenska Sällskap.

Det är bra om förskolebarn är med en vuxen och för de minsta kan det vara bra att ta med en barnvagn. Utflykten passar också utmärkt för daghem och lågstadieskolegrupper.

 

 

Kerttu Aaltonens grundade Dockteater Piironginlaatikko är ett professionellt dockteater som har varit verksamt i 50 år.

I repertoaren finns pjäser riktade till barn, vuxna och äldre, musikstunder, verkstäder samt äventyr. Teatern kan beställas till evenemang, daghem, bibliotek, servicehus och andra ställen.

www.piironginlaatikko.com.

Dela:

facebook twitterbird

Rauhankatu 10, Uusikaupunki

Vaakahuoneen piha, Rauhankatu 10, Uusikaupunki. (matkailutoimiston sisäpiha)

MYLLYMUORIS ÄVENTYRSRESOR
Guidning på finska

2-30.7 2024 på tisdagar och torsdagar kl. 11-12 
Startplats från Vaakahuone, turistbyråns innergård, Rauhankatu 10.

BILJETTER 
10 €/person, familjebiljett 35 € (inkl. 4 pers. från samma hushåll)

Förfrågningar 
turistbyrån tfn. +358 50 420 5333 eller matkailu@uusikaupunki.fi

Myllymuori går på picknick

ONS 24.7 OCH FRE 26.7 KL. 10-11

En familjevänlig sommarpicknick med program på Kvarnbacken (Myllymäki), där två väderkvarnars fascinerande sagovärldar öppnas för publiken med sina berättelser. Ta med egna picknick-förrätter. Programavgift 5 €/person, spädbarn gratis.