Isokari

Enskär (Isokari) fyrö

FYRÖ I NATIONALPARKEN

Enskärs fyrö är den mest förtrollande turistdestinationen i södra Bottenhavet.

Enskär erbjuder besökare ett bra urval av tjänster i ytterskärgårdens fridfulla miljö. Dragningskraften till Östersjöns högsta fyr ökas av öns unika och mångsidiga natur. Enskärs ö tillhör Bottenhavets nationalpark.

Den magnifika fyren härstammar från kejsardömet Ryssland, från år 1833. Besök till den fortfarande aktiva fyren, som är 49,4 meter hög, görs under ledning av en guide. Guidade turer erbjuds dagligen mitt i sommaren.

På den 186 hektar stora ön finns, förutom fyren, också annat att se. Du kan vandra på naturstigen, spana efter sällsynta växter och fåglar, klappa får och drömma dig bort vid den gränslösa horisonten. Öns signaturfågel, tärnornas morgonsysslor, är oöverträffade – du kan uppleva dem genom att övernatta på Enskär!

Ön erbjuder ett utmärkt urval av turisttjänster: bl.a. ett hotell, en restaurang och en gästhamn. Kryssningar och utflykter till ön görs från islossningen långt in på hösten, och många kommer till fyrön med sin egen båt.

Sommarhotellet på ön ligger i en idyllisk fyrmiljö. Det lilla hotellet har bara sex lägenheter, så det lönar sig att boka din fyrresa redan på våren! På sommaren trafikerar M/S Kerttu till och från ön, och på våren och hösten finns det temaresor med transport. Enskär erbjuder utmärkta faciliteter för möten och kundevenemang. Ön är också en utmärkt plats för att fira födelsedagar och andra festligheter.

Transporter till ön sker från Nystad och under högsommaren också från Gustavs.

Position 60° 43,1’ N och 21° 00,9’ E Ön ligger på öppet hav, ca 22 km från Nystad. För mer information om tidtabeller eller priser, besök vår hemsida www.isokari.fi.

Varmt välkommen – antingen för en dagskryssning eller för att stanna en längre tid!

 

info [at] isokari.fi

Dela:

facebook twitterbird

Isokari

VISIT ISOKARI
Sektoriloisto
Tfn. +358 40 1866 350
+358 440 998 299
info@isokari.fi
www.isokari.fi
Guidning på ön för båtfarare
Juni-augusti varje dag
kl. 12 och 16.
Pris för guidningen 15 €/vuxen
och 7 €/4-12 år. Under 4 år gratis.
Biljetter och avgång från Isokaris hamn.