Veneitä merellä

Meri ja muu luonto

Vain kivenheiton päästä Uudenkaupungin keskustasta alkaa kaunis meriluonto. Idyllisiä saaria ympäröi Selkämeren kansallispuiston puhtaat vedet. Omalla veneellä saapuvat nauttivat kolmesti Suomen parhaaksi valitun vierasvenesataman palveluista.

Saariston nähtävyyksiin voi tutustua myös ilman omaa venettä. Nouse kyytiin tunnelmalliselle risteilylle tai taksivenekierrokselle ympäri rannikkoa. Nautit varmasti jokaisesta hetkestä! Veneretkellä tai sen jälkeen voi pysähtyä kalastamaan tai uimaan. Uudenkaupungin alueella on 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa, joista osa on meren ja osa järvien rannoilla. Velhoveden rengastie, saarten lomitse rakennettuine pienine siltoineen, vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. 

Kaupunginlahti kunnostettuine rantabulevardeineen houkuttelee meren äärelle. Sen rannalla sijaitsee myös suosittu kohtaamispaikka, Pakkahuoneen vierassatama. Merelle mieliville on tulevana kesänä tarjolla entistä enemmän erilaisia teemaristeilyjä.  Kaljaasi Olgan matkassa voit risteillä Katanpään linnakesaarelle ja lapsille on hauskoja Merirosvoristeilyjä. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä voit Isonkarin majakkamatkan lisäksi lähteä linturetkelle, hyljesafarille, opastetuille pikkuristeilyille, jännittävälle Kieltolakiristeilyille tai osallistua supersuosittuun Torstaivisaan. Tiftö V:llä tutustut lähivesiemme historiaan Kolmen salmen risteilyillä. Voit myös ihastella täysikuuta Tiftön Kuutamoristeilyillä tai rentoutua Saunaristeilyillä.
 

Jaa:

facebook twitterbird

banneri_zupticket_pieni_1140x134.png