Veneitä merellä

Meri ja muu luonto

Hurmaannu merestä ja saaristosta

Vain kivenheiton päästä Uudenkaupungin keskustasta alkaa kaunis meriluonto. Idyllisiä saaria ympäröi Selkämeren kansallispuiston puhtaat vedet. Omalla veneellä saapuvat nauttivat kolmesti Suomen parhaaksi valitun vierasvenesataman palveluista.

Saariston nähtävyyksiin voi tutustua myös ilman omaa venettä. Nouse kyytiin tunnelmalliselle risteilylle tai taksivenekierrokselle ympäri rannikkoa. Nautit varmasti jokaisesta hetkestä! Veneretkellä tai sen jälkeen voi pysähtyä kalastamaan tai uimaan. Uudenkaupungin alueella on 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa, joista osa on meren ja osa järvien rannoilla. Velhoveden rengastie, saarten lomitse rakennettuine pienine siltoineen, vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. 

Upeasti kunnostettu Kaupunginlahti rantabulevardeineen ja valaistuksineen houkuttelee meren äärelle. Sen rannalla sijaitsee kesän suosituin kohtaamispaikka, Pakkahuoneen vierassatama. Aalloista ja auringosta voi nauttia myös merellä, erilaisilla teemoitetuilla risteilyillä. Kaljaasi Olgalla purjehditaan Katanpään linnakesaarelle ja lapsille on hauskoja Merirosvoristeilyjä. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä voit Isonkarin majakkamatkan lisäksi lähteä hyljesafarille tai perjantain Sight-seeing -risteilyille. Haiduksen saareen avautuu kesäksi laituriravintola Odine ja myös läheiseen Pietarinkarin saareen avautuu kesän ajaksi ravintola SuutarinLohi. 

Jaa:

facebook twitterbird