Veneitä merellä

Meri ja muu luonto

Hurmaannu merestä ja saaristosta

Vain kivenheiton päästä Uudenkaupungin keskustasta alkaa kaunis meriluonto.
Uudessakaupungissa on rantaviivaa yhtä paljon kuin koko Suomella on pituutta ja reilu nelisen sataa saarta. Idyllisiä saaria ympäröi Selkämeren kansallispuiston puhtaat vedet. Omalla veneellä saapuvat nauttivat kolmesti Suomen parhaaksi valitun vierassataman palveluista. Pakkahuoneen vierassatama onkin kesän suosituin kohtaamispaikka.

Saariston nähtävyyksiin voi tutustua myös ilman omaa venettä. Nouse kyytiin tunnelmalliselle risteilylle tai taksivenekierrokselle ympäri rannikkoa. Nautit varmasti jokaisesta hetkestä! Kaljaasi Olgalla purjehditaan kesäviikonloppuisin historialliselle Katanpään linnakesaarelle ja lapsille on hauskoja Merirosvoristeilyjä. Viihtyisän M/S Kertun kyydissä voit tehdä huikean merimatkan Isonkarin majakkasaarelle tai lähteä hyljesafarille kauas avomerelle. Merikaupungin tunnelmaan pääset myös M/S Kertun opastetuilla Sight-seeing -risteilyillä.

Veneretkellä tai sen jälkeen voi pysähtyä kalastamaan tai uimaan. Uudenkaupungin alueella on peräti 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa, joista osa on meren ja osa järvien rannoilla. Uusikaupunki on myös oiva paikka kalastuskilpailuille. Uisteluseura Kalavaleen Haukikisa järjestetään toukokuussa jo 20. kerran. Street Fishing -kisa rantautuu kaupungin keskustaan toistamiseen elokuun alussa ja Jigi Cupin osakilpailu Pike Fest Hauki SM on kaikille avoin viehekalastuskilpailu lokakuussa.

Velhoveden rengastie, saarten lomitse rakennettuine pienine siltoineen, vie keskelle kauneinta saaristoa, ilman että huolehdit veneestä tai lautta-aikatauluista. Kierroksen voit pyöräillä ja nauttia saariston tunnelmasta pitkän kaavan mukaan. Voit myös hurauttaa koko 50 kilometriä autolla merimaisemia ihaillen. Merellisestä luonnosta pääsee nauttimaan myös Pamprinniemen luontopolulla Pyhämaassa. Hiunjärvi luontopolkuineen, keskustan tuntumassa, on maakunnallisesti merkittävä lintujärvi, jolla pesii alueen kokoon nähden varsin monipuolinen linnusto.

Haiduksen saareen avautuu jälleen kesäksi laituriravintola Odine ja myös läheiseen Pietarinkarin saareen Purjehdusseuran paviljongille avataan ravintola uuden yrittäjän voimin.

Jaa:

facebook twitterbird