Hiujärven luontopolku

Hiujärven luontopolku

Hiunjärvi sijaitsee Uudenkaupungin keskustan pohjoispuolella ja on sijainnistaan huolimatta säilynyt rauhallisena ja rakentamattomana. Järvi on pinta-alaltaan n. 12 ha, josta noin kolmannes on umpeenkasvavaa rantaluhtaa.

Hiunjärvi on maakunnallisesti merkittävä lintujärvi, jolla pesii alueen kokoon nähden varsin monipuolinen linnusto. Sijaintinsa vuoksi järveä on hyödynnetty opetus- ja virkistyskäytössä ja alueella onkin merkitty luontopolku, jonka varrelta löytyy laavu ja lintutorni.

Luontopolulle pääset lähtemään Saarniston koulun läheiseltä tunnelilta sekä myös Juolukkatien ja Otavakujan päästä. Tunnelilta on laavulle n. 1 km. Pisin lenkki tunnelilta on noin 3,8 km ja lyhyempi noin 3,2 km. Juolukkatien päästä laavulle on noin 0,7 km. Pisin lenkki sieltä n. 3,6 km ja lyhyt n. 1,4 km. Otavakujan päästä ovat lyhimmät reitit (2 yhtä pitkää) laavulle n. 1,4 km. Sieltä on pitkä lenkki n. 3,3 km ja lyhyt n. 2,8 km. Polku on merkitty maastoon oransseilla vinoneliöillä sekä lähtö- ja risteyspaikoissa sijaitsevilla kartoilla.

 

Share:

facebook twitterbird

Ruokolanjärvi, Uusikaupunki