Automuseo

Automuseo

Erikoisnäyttelyt luovat monipuolisen ja viihtyisän tunnelman museoon

Uudenkaupungin Automuseo on Suomen merkittävin automuseo. Monipuolisuutensa ansiosta se on kaupungin suosituin ympärivuotinen kohde.

Museon kolmessa näyttelyhallissa on laaja valikoima autoklassikkoja ja paljon muuta nähtävää autoilun ja autourheilun eri osa-alueita. Kaksipyöräisiä ei ole unohdettu, ja museossa on myös kaksi lentokonetta.

Autojen merkki- ja mallivalikoima on monipuolinen; tarunhohtoisesta T-Fordista tulevaisuuden vetyautoihin. Kunniapaikalla on ensimmäinen suomalaisauto, Korvensuu vuodelta 1913. Museossa on oma osasto suomalaisittain tärkeälle Saab-merkille sekä muille suomalaismerkeille. Erillinen ns. konseptiautokokoelma esittelee suomalaisten autosuunnittelijoiden futuristisia luomuksia 1980-luvulta tähän päivään asti. Niitä et voi nähdä missään muualla!

Kotimaisen autoteollisuuden voimakas kehittyminen alkoi Uudessakaupungissa vuonna 1969. Tänään Uudessakaupungissa valmistetut Mercedes-Benz autot löytävät tiensä kaikille maailman teille. Alan huikea kehityskaari on taltioitu osaksi museon kokoelmaa.

Museon yhteydessä toimii kokeileva entisöintityöpaja ja museomyymälä. Tuotteiden kotimaisuusaste on korkea ja valikoima monipuolinen. Tiedonhaluisille on tarjolla mm. Panu Kailan ja Pentti Virtasen verraton tietoteos Lyskan pojat ja limusiinit.

Museomyymälästä voit myös hankkia UNICEF-nuken ja auttaa näin maailman hädässä olevia lapsia. Kiitos avustasi!
 

Automuseossa voit nähdä maailman kauneimman auton, kurkistaa viehättäviin minimaailmoihin ja tutkia suomalaisen autoilun historiaa!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso video:

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.
Please accept marketing-cookies to watch this video.
automuseoinfo [at] gmail.com

Share:

facebook twitterbird

Autotehtaankatu 11, 23500 Uusikaupunki

Avoinna 

Joka päivä klo 11–17.
Kesä–elokuussa pidennetty aukioloaika klo 10–18.
Ryhmille sopimuksen mukaan.

Pääsymaksut

12 €/aikuiset, 6 €/lapset,  10 €/eläkeläiset ja ryhmät (väh. 15 henkilöä).
Opastus alk. 70 €/ryhmä. 

Opastukset, tarjoilut ja muut lisäpalvelut vain ennakkovarauksella.