Vanhan kirkon konsertti
Joni Pietiläinen

Crusell-viikko 22.-28.7.2024 - tehdään se YHDESSÄ!

Vuoden 2024 Crusell-viikon teema on sanalla sanoen Yhdessä! Teemallaan festivaali kurkottaakin jäseniään moniin suuntiin yhteisyyttä etsien; erilaisiin ihmisryhmiin, uusiin ja vanhoihin yhteistyötahoihin, Uudenkaupungin upeisiin historiallisiin konserttipaikkoihin sekä tulevaisuuteen. Yhdessä oleminen merkitsee Crusell-viikon musiikissa eri kansojen sekä eri musiikkityylien kohtaamisia, yhteyttä menneisyyden ja tulevaisuuden kanssa. Vanha ja uusi musiikki, klassinen, kansan- ja lastenmusiikki soivat rinta rinnan. Otamme jopa tekoälyn mukaan Crusell-viikolle! 

Vuoden 2024 esiintyjäkaarti on jälleen mielenkiintoinen. Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi vauhdittaa kansanmusiikkipohjaista avajaiskonserttia, sopraano Mari Palo tarjoilee ooppera-aarioitten rakastettuja helmiä, huippuviulisti Ilya Gringolts taituroi barokkimusiikin parissa ja kansainväliset puupuhaltajavieraamme tähdittävät kamarimusiikkikonsertteja.

Viikon tapaus on ”Crusellin kadonnut aarre” -konsertti perjantaina 26.7., jossa kuullaan Suomen ensiesitys B.H. Crusellin kadonneesta ja uudelleen rekonstruoidusta käyrätorvikonsertosta. Suomalainen barokkiorkesteri Fibo konsertoi siinä upeilla 1800-luvun alun mukaisilla soittimilla solistinaan niin ikään vanhoihin instrumentteihin perehtynyt käyrätorvisti Tommi Hyytinen.

Crusell-viikko tuo kaupunkiin jälleen myös suuren joukon nuoria soittajia puupuhaltimien mestarikursseille oppimaan kansainvälisiltä mestareilta. Näiden taitavien nuorten soittoa voi kuulla paitsi viikon oppilaskonserteissa, myös kaduilla ja pihoilla kaupunkilaisten ja festivaalivieraitten iloksi. Lämpimästi tervetuloa olemaan yhdessä osa Crusell-viikkoa 2024!

Crusell-viikon taiteellisesta suunnittelusta vastaa klarinetisti Olli Leppäniemi.

 


Uudessakaupungissa 1775 syntyneen, kansainvälisen uran luoneen klarinetistin ja säveltäjän, Bernhard Henrik Crusellin nimeä kantava Crusell-viikko on maailmanlaajuisestikin uniikki, puupuhallinmusiikkiin erikoistunut festivaali. Sen konserteissa soi niin klassinen kuin jazzmusiikki, folk ja lastenmusiikki kotimaisten ja kansainvälisten huippumuusikoiden esityksinä. Yhdeksi kesäiseksi viikoksi myös soitonopiskelijat ympäri maailman kokoontuvat puupuhaltimien mestarikursseille Uudenkaupungin viehättäviin miljöisiin.

 

 

Share:

facebook twitterbird

Rauhankatu 10, 23500 Uusikaupunki

CRUSELL-VIIKKO 2024

Ohjelma julkaistaan ja liput tulevat myyntiin maalis-huhtikuussa 2024.

Lippuja konsertteihin myyvät www.lippu.fi toimipisteet kautta maan ja Uudenkaupungin matkailutoimisto, 1.5.2024 alkaen. 

Viikon ohjelman löydät osoitteesta www.crusell.fi.