Pihakonsertti Myllykadulla

Crusell-viikko 22. -29.7.2023

UNELMIA HUOMISESTA
 

Puupuhaltimet, unelmat ja luontoaiheinen musiikki soivat Uudenkaupungin historiallisissa miljöissä.

Crusell-viikolla juhlimme tänä vuonna upean ja kauniin planeettamme luontoa! Tutkimme puupuhallinmusiikin silmin maapallon eri ekosysteemejä. Oman konserttinsa saavat Meri, Arktis, sekä eksoottinen Amazon, jotka kaikki ovat ihmiselämälle korvaamattoman tärkeitä. Nuo ekosysteemit ovat myös herkimpiä kohtaamaan ihmisen toiminnan aiheuttamat muutokset, kuten ilmaston lämpenemisen.

Vuoden 2023 Crusell-viikko soi otsikolla “Unelmia huomisesta”, ja ohjelmistossa onkin luontoaiheisen musiikin lisäksi myös unelmointiin ja uniin liittyviä teoksia. Unelmointi tässä yhteydessä liittyy tulevaisuuden uskoon; unelmaan, että onnistumme säilyttämään upean planeettamme jälkipolville! Tietoisuuden lisääntyminen, teknologian kehitys sekä konkreettiset teot luovat mahdollisuuden paremmasta huomisesta. Crusell-viikko haluaa olla osana tätä positiivista kehitystä! Musiikkiviikolla ovat tänä vuonna mukana WWF sekä Ilmastopaneeli. Heidän kauttaan on viikon aikana mahdollista saada lisätietoa aiheesta, sekä tehdä lahjoituksia konserttien yhteydessä. Unelmoinnin ja tekojen kautta kohti huomispäivää!

Kesän 2023 musiikillisia huippuhetkiä Crusell-viikolla tarjoilevat taas huippumuusikot, mm. Emma-palkittu Kamus-kvartetti, Crusell-voittaja 2020, klarinetisti Jonathan Leibovitz, huilisti Christina Fassbender, oboisti Juri Vallentin ja fagotisti Mor Biron. Tapahtuman pääkonserttia Uudessa kirkossa tähdittää hienoa kansainvälistä uraa tekevä bassobaritoni Nicholaus Söderlund. Timo Lassy -jazztrio viihdyttää jazzillassa ja Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen Eläimellistä menoa -elokuvakonsertti tarjoaa koko perheelle iloisen musiikkihetken. Perinteisessä Lyhtyjen yössä nautitaan taas hyvästä musiikista ja ystävien seurasta Vallimäen piknikillä.

Crusell-viikon taiteellisesta suunnittelusta vastaa klarinetisti Olli Leppäniemi.

 


Uudessakaupungissa syntyneen, kansainvälisen uran luoneen klarinetistin ja säveltäjän, Bernhard Henrik Crusellin nimeä kantava Crusell-viikko on maailmanlaajuisestikin uniikki, puupuhallinmusiikkiin erikoistunut festivaali. Sen konserteissa soi niin klassinen kuin jazzmusiikki, folk ja lastenmusiikki kotimaisten ja kansainvälisten huippumuusikoiden esityksinä. Yhdeksi kesäiseksi viikoksi myös soitonopiskelijat ympäri maailman kokoontuvat puupuhaltimien mestarikursseille Uudenkaupungin viehättäviin miljöisiin.

 

 

Share:

facebook twitterbird

Rauhankatu 10, 23500 Uusikaupunki

CRUSELL-VIIKKO 2023

Ohjelma julkaistaan ja liput tulevat myyntiin maaliskuussa 2023.

Lippuja konsertteihin myyvät www.lippu.fi toimipisteet kautta maan ja Uudenkaupungin matkailutoimisto, Rauhankatu 10.

Viikon ohjelman löydät osoitteesta www.crusell.fi.