Crusell viikko logo

Crusell-viikko 24. -31.7.2021

Crusell-viikolla juhlitaan!

Uudessakaupungissa voi tulevana kesänä aistia suurta ”urheilujuhlan” tuntua, sillä kaupungissa juhlitaan heinä-elokuussa niin 40-vuotista Crusell-viikkoa, kuin Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlaakin.

Musiikkiviikon ohjelmassa kuullaan jälleen lukuisa määrä huikeita konsertteja sekä jännitetään kansainvälisen klarinettikilpailun merkeissä.

”Juhlimme tänä vuonna 40-vuotiasta Crusell-viikkoa! Tämän kunnioitettavan taipaleen varrelle mahtuu valtava määrä upeita konsertteja, kansainvälisiä kilpailuja ja hienoja mestarikursseja. Vuosien varrella niin konsertissa kävijät, kurssilaiset, kilpailijat kuin taiteilijatkin ovat saaneet Crusell-viikolta eliniän mukana kulkevia hienoja muistoja, oppeja ja elämyksiä. Tähän joukkoon voin laskea myös itseni. Crusell-viikolla on erityinen paikka sydämessäni!” Näin toteaa Crusell-viikon tuore taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi.

Viikon aikana kuullaan yli kolmekymmentä konserttia Uudessakaupungissa ja lähialueilla. Festivaali avataan perinteiseen tapaan Uudenkaupungin torilla lauantaina 24.7. klo 12.00, kun irti pääsee musiikin todellinen monitoimimies Marzi Nyman yhdessä harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaaran kanssa. Juhlajumalanpalveluksen solistina kuullaan huikeaa Monica Groopia ja juhlakonsertissa kontratenori Valer Sabadusta. Konsertin orkesterina on Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri johtajana Malin Broman.

Festivaalin taiteilijoiksi saapuu jälleen suuri joukko kansainvälisiä huippumuusikoita. Heidän joukossaan ovat mm. viulistit Elina Vähälä ja Jaakko Kuusisto, klarinetisti Ricardo Morales sekä pianistit Paavali Jumppanen ja Iiro Rantala yhdessä näyttelijä Lotta Kuusiston kanssa. Viikon nimikkosäveltäjän Bernhard Henrik Crusellin musiikkia on mukana runsaasti, ja lisäksi säveltäjän elämää esitellään juonnetussa Crusellin matkapäiväkirjat-konserttikokonaisuudessa.

Lastenmusiikkia tarjoilee suosittu lastenorkesteri Ammuu! Show-menoon ja meininkiin kuulijat vie Linnan juhlistakin tuttu Kaartin Combo-bileorkesteri Jepa Lambertin johdolla. Lyhtyjen yö -picnickonsertti tunnelmoidaan rakastetun Antti Sarpilan klarinetin säveliä kuunnellen.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!


 

 

Jaa:

facebook twitterbird

Rauhankatu 10, 23500 Uusikaupunki

Lippuja konsertteihin osoitteesta www.lippu.fi.
Lisäksi lippuja myyvät Lippupisteen toimipisteet kautta maan.
Uudessakaupungissa 1.6. alkaen Uudenkaupungin matkailutoimisto, Rauhankatu 10.

Lippuvarauksen voit tehdä myös Uudenkaupungin kulttuuripalveluiden toimistosta, puh. 050 4205 401.

Ohjelman ja lisätietoja löydät osoitteesta:
www.crusell.fi