Liljelund halli

Kulttuurikeskus Crusellin taidenäyttelyt

Kulttuurikeskus Cruselli

Liljelund-halli, Kullervontie 11 A, Uusikaupunki.
Näyttelyiden tiedustelut puh. 050 420 5401 tai kulttuuritoimisto@uusikaupunki.fi
Katso tarkat ajankohdat: uusikaupunki.fi/tapahtumakalenteri

Kesä-heinäkuu: "Elämän värejä" - Erkinharju, Joutsamo, Korhonen, Laaksonen & Toivari

Näitä viittä kuvataiteilijaa yhdistävänä tekijänä on vahva värien käyttö, jota jokainen toteuttaa omalla persoonallisella tavallaan. Ryhmää yhdistää lisäksi pleksimaalaustekniikkaan perehtyminen kuvataiteilija Eija Ruohosen johdolla – ja hervoton huumorintaju. Sirpa Erkinharjun työt ovat näyttelyssä postuumisti.

Heinä-syyskuu: Anne ja Pentti Siivosen taidekokoelmia

Taide- ja hopeanäyttely on luotu Pentti ja Anne Siivosen kokoelmista. Se pitää sisällään tunnettujen suomalaisten taiteilijoiden öljyväritöitä 1800-luvun loppupuolelta 1900-luvun alkupuolelle sekä uusikaupunkilaisen taidemaalari Reino Harstin maalauksia ja grafiikkaa. Hopeakokoelmassa on esineitä alkaen 1700-luvulta aina 1900-luvun alkuun, joista huomattava määrä on uusikaupunkilaisten kultaseppien valmistamia.

Tervetuloa tutustumaan historiallisesti arvokkaisiin suomalaisen taiteen kultakauden töihin sekä suunnattomalla käsityötaidolla tehtyihin hopeaesineisiin!

Näyttely on esillä 31.8. saakka ja se on avoinna ma - pe klo 10 - 16.
Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy.

Syys-lokakuu: Jussi Grönlundin muistonäyttely ”Auringon laskiessa”

Öljyvärimaalauksia, tutkielmia, akvarelleja ja piirustuksia. Maalausten aiheissa toistuvat auringonlaskut, pilvet, puut, purjelaivat, metsät ja veden heijastukset. Mukana on myös joitakin henkilökuvia sekä vuoden 2021 ITE -taiteilijaksi valitun Jori Tapio Kalliolan installatio ”Maalari”.

Lokakuu: Vakka-Suomen Taideyhdistyksen syysnäyttely, paikalliset taiteilijat ja taiteen harrastajat ovat käsitelleet teoksissaan rauhan teemaa.

Marraskuu: Paula Ehrman, "Ritarit"

Mukana Ehrmanin edellisvuosien parhaita maalauksia mm. 28 teoksen sarja ritareista ja neidoista, mutta mukaan mahtuu myös rokkareita, päiväperhosia, Art Deco -henkilökuvia ja tanssijoita.

Joulukuu: Arja Pykäri & Tarja Seewald, "Jälkiä"

Öljy- ja akryyli maalauksia niin esittävällä kuin abstraktilla otteella sekä akvarelleja ja veistoksia.

Jälkiä-näyttely kertoo elämän kerroksellisuudesta. Eletystä eilisestä vain jäljet kertovat ja antavat viiteitä.


 

Jaa:

facebook twitterbird

Kullervontie 11 A, 23500 Uusikaupunki

Liljelund-halli