Taivassalo

Taivassalo

Taivassalo on vanha kulttuuripitäjä, josta Suomen historia alkaa.

Merellisen kunnan värikkääseen menneisyyteen ovat pirtun salakuljetuksen, kuninkaallisten ja merisotien lisäksi vaikuttaneet mahtavat aatelissuvut, joiden kartanoita on kunnan alueella useita. Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa Kaitaisten silta, Pyhän Ristin kirkko ja Viiasten kartanomuseo. Taivassalo on kuuluisa hyvistä kalavesistään ja siellä onkin eniten ammattikalastajia koko Saaristomeren alueella.

Taivassalossa kuulijaansa odottavat kiehtovat kertomukset merenkulusta ja kovasta elämästä saariston luodoilla sekä tarinat suurista kalansaaliista, laivojen rakentamisesta ja laivastoasevelvollisuudesta − unohtamatta lukemattomia kertomuksia sodasta ja rakkaudesta. Taivassalossa sinulla on hyvä tilaisuus löytää paikkasi saariston auringossa, oli se sitten rauhallinen hetki auringon lämmittämällä rantakalliolla tai veneessä hyvän kala-apajan päällä.

Kesän tapahtumista suurinta, Silakrysäystä, vietetään 6.7.2019. Kesäisin Taivassalon Hakkenpäästä kulkee suosittu yhteysalusreitti Naantalin Teersaloon.

TAIVASSALON KUNTA

Share:

facebook twitterbird

Keskustie 9, 23310 Taivassalo

Taivassalon kunta